Föder vi upp labradorer?

BastunäsetSept09_02Inte utan att jag börjar fundera när jag läser mejlet från Ulf Lindroth där han berättar vad Moltas sysslat med under sin unghundstid… På listan över apporterat vilt under jakt står det femton arter – Fasan, tjäder, orre, gräsand, kricka, knipa, vigg, storskrake, gråtrut, fiskmås, kråka, kaja, kanadagås, ringduva och stadsduva. Däribland ett par dykande sjöfåglar samt levande kråka och gås. Jag vet också att en skada räv står på listan som Moltas klarat upp. Med kännedom om hur mycket Ulf jagar är jag också övertygad om att det rör sig om ganska mycket vilt som ska bärgas på Ulfs jakter… Inte så illa inte för en unghund!

Visst är det så som vår nya ordförande i SVK skriver i senaste numret av Svensk Vorsteh – den bästa träningen för hunden är praktisk jakt!

Svaret på frågan i rubriken är så klart nej, vi föder inte upp labradorer men utan tvekan allroundhundar. Jodå – det har fällts tjäder och orre också för Moltas och snart bär det av till Skåne och fasanerna…

En kommentar till “Föder vi upp labradorer?”

  1. Ulf Lindroth skriver:

    Onekligen en mycket trevlig och användbar hund! Tror fasanerna får det ganska tufft också… (Vi la förresten skarv till Moltas lista igår!)

Lämna en kommentar