I dag blev de jakthundar

091024_Juvass_0000Trevligt besök i dag, en riktigt lydig setter från Norge – jo, ni läste rätt, och en riktigt härlig strävhårshane på dryga sex månader från Skogs kennel. Juvass, som strävhåret heter,  har varit här tidigare på några valpträffar och med en matte och husse som jobbat väldigt bra med honom var dags att prova på några fågelsituationer.  Juvass skötte sig med den äran, en rejäl motor och bra fart på söket. Självklart blev det en hel del stötar innan polletten trillade ned men när han sedan stod i ett stramt stånd och matte, Emma från Mora, framifrån och åtta till tio meter från hunden lät honom resa tvekade jag inte… Med en suverän avance fick han fågel på vingarna, satte sig och fick se sin första fågel falla till marken efter ett skott fån min bössa. Juvass var helt lugn i flog, skott och fall – bra jobbat med din första stående hund Emma!

Settern var en tvåårig tik, Kita med husse Didrik, som enbart jagat på högfjäll i Norge. Dåligt med fågel som det har varit har fågelsituationerna varit få och ingen fågel fällts för henne. Trevligt nog kunde Didrik hålla henne på de marker vi skulle jaga och ganska snart förstod hon att det gick att finna fågel även nedanför fjället – och mycket fågel dessutom. Kita skötte flera situationer och självklart fick även hon uppleva sin första fällning… Bra jobbat med din första hund Didrik!

Lite extra kul att på samma dag få fälla den de första fåglarna för två hundar – efter första fällningen  kan man väl kalla dem jakthundar?

2 kommentarer till “I dag blev de jakthundar”

  1. Sanna skriver:

    Va då, jo ni läste rätt?
    Menar du på något sätt att settrar inte är lydiga??
    Nja, jag bjuder på det för det var väl en uppfattning du skaffat efter att sett Fly

  2. Emma skriver:

    Trevlig läsning! Det är alltid trevligt att vara på besök och få din hjälp! och jag måste nog säga att poletten trillade ner även för mig :) MVH Emma

Lämna en kommentar