Britta och jag använder gammalmodiga metoder…

Vilma - ny medlem i flocken

Scenariot var att jag satt i fåtöljen och slappade. Bredvid mig, på sina dynor, låg alla mina fem hundar och slappade om möjligt ännu mer. Lilla Vilma, nytillskottet i flocken hade nyss vaknat och ville uppenbarligen ha lite mer action. Hon går fram och försöker få igång Britta, min pointer nu ett år gammal. Än en gång får jag se i stort sett samma förlopp som jag visar i början av min valpfilm. Den försynta lilla Britta lyfter på överläppen och låter höra ett morrande ”nej – stopp där”, Vilma bryr sig inte utan tar ett skutt framåt.  Ja, ni vet vad som händer – en snabb korrigering från Britta i form av ett förvånansvärt väl avvägt bett över nosen på lilla Vilma som pipande kilar ut i köket. Förvånansvärt skrev jag för att Britta är så pass ung som hon är och ändå anpassade sin korrigering till storleken på en liten ”noffevalp”. Som vanligt tar hundarna i lite mer än vad jag skulle ha gjort men så blir resultatet oftast bättre och det brukar räcka med en enda korrigering.

Enligt köttbullemaffian och mjukismuppar i allmänhet jobbar alltså Britta, precis som jag själv, med gammalmodiga metoder. Vilma och för den delen de flesta av mina hundar som varit ute för samma sak borde egentligen vara helt förstörda nu. Konstigt nog så verkar de inte speciellt förstörda, vi trivs ganska bra tillsammans och jag är övertygad om att Vilma kommer att smälta in bra i flocken…

Jana kommer att paras under nästa vecka
När jag ändå är i farten med att uppdatera sidan kan jag passa på att tala om att Jana löper. Vi kommer att ta ett blodprov och förmodligen blir det parning i slutet av nästa vecka.

En kommentar till “Britta och jag använder gammalmodiga metoder…”

  1. Josefine Busk skriver:

    En riktig söt och fin liten krabat ni skaffat er.. man blir inte det minsta valpsugen.

Lämna en kommentar