En väckarklocka för klubbarna

Apropå vårträning

Strax efter årsskiftet börjar många av oss hundvänner att längta efter, och planera vårens träning, inte minst de som har fått eller väntar på sin första valp.  De sistnämnda är de som förhoppningsvis kommer att bli nya medlemmar i klubben och dessa borde vi så klart vara rädda om. De flesta söker information om träningstillfällen på nätet och informationen om vårens träning och träningsgrupper borde ha legat ute för flera veckor sedan – ingen blir så mycket gladare, eller hjälpt av att läsa om föregående års träning.

Första kontakten är viktig
Många nya hundägare som vänder sig till mig får tipset om att gå in på lokalklubbarnas hemsida och kontakta någon i klubben för att få reda på vad som är på gång i vår. Dessvärre får jag ibland mejl tillbaka som säger att responsen hos en del av lokalklubbarna har varit mer eller mindre obefintlig. Ett citat från senaste mejlet jag fått:
”Har faktiskt kontaktat SVK XXXX flera gånger & när jag först ringde fick jag veta att dom alls inte hade nån träning utan XXX berättade att dom flesta gillade att träna själva. Sen har jag mejlat flera gånger utan att ens få svar. Trist, men fler har tydligen råkat ut för samma sak. Enligt några handlar det om vilken ras man har”

Vill vi ha fler medlemmar så får det så klart inte gå till så här, har man inte tid själv tar det inte många minuter att hänvisa till någon annan – det brukar inte vara brist på folk som vill ha sällskap på sin träning under våren och förmodligen är villiga att introducera någon nybörjare i den fantastiska hobby vi har…

Lämna en kommentar