Ta en paus i snöskottningen och läs…

Det finns gott om hemsidor på nätet där folk talar om hur duktiga de är och erbjuder sig att fixa det mesta inom hundar och jakt. Hundkonsult är ett av namnen som användes och gärna också med hänvisning till kurser och utbildning de gått på. Sällan eller aldrig ser man något om resultat de uppnått med egna hundar. Kurser är bra men för en och annan kvittar det hur bra kurser de gått. När det gäller att jobba med hundar finns inga genvägar, det krävs fallenhet och praktisk erfarenhet, inte minst när man ska ge sig in på att hjälpa andra hundägare med sina vovvar.  

Kåre Lotsmark en framgångsrik hundman i Norge, som under 45 år har haft 30 stående fågelhundar av olika raser uttrycker sig så här, ” Evnen til å behandle hunder kan sammenlignes med å være musikalsk – noen er musikalske – noen er tonedøve. Det er en ulykke for en hund å havne hos en tonedøv” – så sant som det är sagt…

Vad jag egentligen skulle komma till i det här inlägget är att Kåre har en hemsida där han frikostligt delar med sig av sina erfarenheter genom åren i ett antal artiklar han skrivit. Ta en paus i snöskottningen och besök Kåres sida och läs de kloka ord han skriver – det finns väldigt mycket att ta till sig! Missa inte ”Ett gladere hundeliv” eller ”den om ”intelligent flokklederskap” och en hel del till…

2 kommentarer till “Ta en paus i snöskottningen och läs…”

 1. Tina Ekström skriver:

  Anders,
  Vill bara tacka för att du uppmärksammade mig på ”Kåres Sida”. Tyckte det var mycket intressant & bra läsning att hitta där. En hel del att ta till sig & praktisera i sin egen träning. Hade aldrig ”hitta dit” annars om jag inte fått läsa om det här. Känner mig oerhört laddad och ser fram emot en ny intensiv träningssäsong!

  Tack för många kloka ord under den tiden jag tränat hos dig & följt din sida hitintills.
  Tina med weimaranern ”Wasco”

 2. anders skriver:

  Visst har Kåre en hel del man kan ta till sig. Fick ett trevligt och uppskattande mejl från honom då han sett mina filmer och konstaterat att vi har mycket gemensamt i vår syn på hundar och träning. När jag sedan läste på hemsidan såg jag att vi hade exakt samma syn på väldigt mycket mer inom hundar och jakt…
  /Anders L

Lämna en kommentar