Men visst gör vargen nytta…

Föreläsningen i Eidskogs fågelhundsklubb under fredagskvällen var, som alltid i Norge, en trevlig tillställning. Mellan åttio och nittio personer var på plats och detta trots konkurrensen av OS. Mycket trevligt bemötande, lite gott att äta och många bra frågor och diskussioner både före, under och efter föreläsningen – tack för det alla som var där!

Under hemresan på lördag, stannade jag till efter vägen där jag stämt möte med en nybliven Bretonägare som ville köpa några filmer och det var efter detta jag kom att tänka på att vargen faktiskt gör en del nytta… Ok – det beror kanske lite på hur man ser det. Bretonägaren jag träffade på hade tidigare jagat med stövare och att släppa en stövare i skogarna där det nu finn varg är ingen hit. Valet föll i stället på en stående fågelhund och det är faktiskt många jag träffat på som gjort precis samma sak – lagt ner stövarjakten och skaffat en stående.  

Under många år jagade jag med stövare själv så jag har så klart full förståelse för problemet med vargarna men om man nu ska anstränga sig för att hitta något positivt så nog är det kul att fler får upp ögonen för hur trevlig jakten över stående hundar är…

En kommentar till “Men visst gör vargen nytta…”

  1. Micke skriver:

    Min första tanke när jag läste överskriften,va fan har han blivit sjuk?Men när det blev nya inlägg så förstod jag att jag hade fel, det var skönt.

Lämna en kommentar