Strorskräll i apporteringstävling – pointer piskade korthåren…

Ett härligt gäng!

Kan lokaltidningen sätta stora rubriker för väldigt små nyheter så kan väl jag. Men hursomhelst var det kul att min lilla Britta plockade hem tio apporter på helgens avslutande apporttävling och slog därmed samtliga korthår som var här på träning – inte så tokigt av en liten pointerdam inte…

Marika lyckas alltid
Marika Ericson, kennel Gruffwerijs, har återigen har var här på en intensivhelg med sina valpköpare. Hur Marika bär sig åt vet jag inte men den tjejen lyckas alltid få tag på enormt trevliga valpköpare! Hundarna som var här var också mycket trevliga bekantskaper – massor av spring i benen, samarbetsvilliga och dessutom spontanapportörer av klass.

Förarna hade som vanligt olika erfarenhet innan de kom till mig.  En och annan kunde det mesta redan från början som till exempel Ingela Lindfors som förde sin unghund på ett sätt som imponerade till och med på mig. Superbra jobbat Ingela!  Men det roligaste är nog ändå de där förarna som har små olydiga vilddjur i kopplet när de kommer men biter ihop och jobbar på, både under lektioner och på lediga stunder för att innan helgen är slut ha en hund som följer fin, är uppmärksam på signalerna och slår till full broms när stoppkommandot kommer i kaninhägnet – jättebra jobbat allihopa!  Ok – ska jag nämna någon som gjorde ett extra stort lyft genom att radikalt ändra sitt sätt att jobba med hunden under helgen och trots ett inre motstånd insåg att det trots allt gällde att fysiskt vara betydligt tuffare mot sin hund för att få till den respekt som behövdes så var det Ulrika med sin Lycka. Du gjorde ett mycket bra jobb Ulrika, både med dig själv och för din hund – jag lovar att både du och hunden kommer att ha glädje av det genom åren. Och visst kändes det skönt när allt föll på plats i kaninhägnet…

Micke från Sävsjön
För att inte Micke ska bli sur på mig och skicka arga mejl så måste jag helt enkelt avsluta med att berätta att Micke utklassade Marika på apporttävlingen… Men som både Marika och jag säger, ska man bli slagen på prov så ska det vara av sina valpköpare…

Bilder
Vill ni se fler bilder från helgen så gör ett besök på Marikas hemsida, där finns mycket annat smått och gott också. Själv hann jag inte med något fotande men jag såg att Marika använde kameran flitigt så bilder kommer nog inom kort. Som ni ser så tiggde jag mig till en bild från henne…

Stort tack till alla er som var här och gjorde helgen till något riktigt bra!

Försenat GRATTIS till Camilla Liljekow
Nej detta har inte med helgen att göra men först i dag fick jag veta att Camilla fört sin Kaiser till Jaktchampion i höstas. Aldrig att jag glömmer första gången jag träffade Camilla och Kaiser som kom hit för en lektion. Kaiser är en weimaraner som vid det tillfället mest gick på bakbenen stretande i sitt koppel, och lite lagom vild i blicken… Men det tog inte lång tid innan jag insåg vad Kaiser hade att ge och med en förare som hade en utvecklingspotential fullt i klass med sin hund är jag inte förvånad över att han nu är jaktchampion – Jättegrattis Camilla!

5 kommentarer till “Strorskräll i apporteringstävling – pointer piskade korthåren…”

 1. marika e skriver:

  Tusen tack Anders och Christine för en riktig toppenhelg!
  Det är alltid en stor kick att få komma ner till er och få massor med bra träning och däremellan bli bortskämd med härliga måltider!
  Att åka iväg så här ett gäng och bo och träna tillsammans en hel helg, är helt suveränt. Förutom en väldigt fin sammanhållning och stort utbyte inom gruppen så ger det också en massa inspiration och idéer till fortsatt träning. Och som uppfödare får man verkligen chansen att se ”sina” hundar i arbete.
  Det enda mörka molnet denna helg var väl möjligen apporteringstävlingen… Att bli slagen av sina egna känns rätt ok men att bli det av en pointer, det är nog snäppet värre än att få däng av ett strävhår! Men det gäller att nyttja situationen rätt!
  Numer bär jag med mig ett foto på en liten pointer apporterandes en nästan lika stor apport och en flinande glad Landin. Detta foto kommer plockas fram när motivationen till träning av någon anledning börjar dala och garanterat kommer träningsivern tändas till liv igen -aldrig mer ska då en pointer få klå ett Gruffwe Rijs-korthår!
  Ha det gott och åter tusen tack
  Marika

 2. Ulrika skriver:

  Jag skickade ett TACK på mejl men självklart ska detta TACK finnas på din hemsida.

  Så återigen ett RIKTIGT STORT TACK till dig Anders – du är ju sjukt bra!! Du gav mig insikt och helt nya förutsättningar att få en lycklig och arbetsvillig Lycka! Jag ska verkligen kämpa för att ta hand om allt du bidragit med i min framtida träning och utveckling av den fina hund jag har.

  Tack vare Lyckas uppfödare Marika och denna kurs har jag dessutom fått träffa ett jätte trevligt gäng som alla också bidragit och inspirerat till en förbättrad träning.

  HÄRLIG HELG BLEV DET TACK VARE ALLA, vacker plats, god mat och sol!
  Ulrika

 3. Tommy nilsen skriver:

  Hej Anders
  som uppfødare er det riktig kul å se lilla Britta blant alle korthår og strævhårig vorsthe i apporttævlingen, hon er verkligen duktig (du med Anders).
  Tommy

 4. Emeli Mårdenius skriver:

  Jag och Doris ligger i hårdträning inför kommande apport tävling. Vi tänker inte bli spöade av en pointer…. 😉

 5. anders skriver:

  Men snälla Emeli – att vinna ett fullbruksprov är lätt jämfört med att slå lilla Britta i en apporttävling… Träna på du, Britta och jag vilar oss i form…

Lämna en kommentar