Träna på din partner…

Landinarnas Kurt " Rufus", foto Mattias Nääs

Lite äktenskapsrådgivning kan väl passa bra så här på Valborg. Jag vet att många av er som läser detta är på väg hit på någon form av kurs de närmaste månaderna. För att spara tid på kursen och för att slippa onödigt tjat från mig så ta en stund på er och läs detta.

Omedelbart är ett ord jag brukar använda ganska ofta på kurserna, dessvärre är det inte så många som verkar förstå vad jag menar med omedelbart, kanske är det ett alltför otydligt ord. Omedelbart verkar för många betyda om en stund… För att försöka vara lite tydligare har jag sökt efter på synonymer till ordet omedelbart och hittat följande: Bums, genast, på fläcken, ögonblickligen, utan dröjsmål, skyndsamt, huvudstupa, ögonaböj, prompt, akut. Något av detta är alltså vad jag menar när jag säger att berömmet när hunden gör rätt och reagerar på ett kommando eller en signal ska komma omedelbart.

Har ni problem med att ge beröm så träna på er partner, make, maka sambo eller vad det nu kan vara. När berömmet kommer på rätt sätt så ska det synas på föremålet för berömmet, Jag lovar – regelbundet beröm under några dagar kan ge oanat resultat! Samma sak med vovven det ska synas att det gått fram och det kan bli oanat resultat även här.

Lite konstigt…
Lite konstigt är det trots allt – när jag då vi tränar fågelsituationer säger att stannakommandot inte ska komma omedelbart fågel tar till vingarna då hunden reser fågel. Ja då kommer som ett brev på posten stannakommandot omedelbart och utan dröjsmål – och det med en väldig kraft… Inte är det lätt att vara tydlig som instruktör inte.

Ha en fin helg, det tänker jag ha!

/ Anders L

4 kommentarer till “Träna på din partner…”

 1. Helena Thulin skriver:

  Bra påminnelse från dig! Tur att vi har tid att träna innan besöket!!!!!

 2. Claes skriver:

  Kloka ord! Det slår mig att man kan öva på sina barn också! 😉
  /Claes

 3. Michael Fossum skriver:

  Riktigt bra! Amen!
  Michael

 4. Maria Hemming skriver:

  …i rappet, på stubben, på nolltid, nufanimejbrinnerdetförihelvete

Lämna en kommentar