Norska hundar som gick fint på fälten…

Efter några år har jag som tur är lärt mig att inte lägga ned tid på att förbereda något program för träningshelgerna innan jag sett hundar och förare.  Det tog inte lång tid denna helg för att konstatera att vi kunde hoppa över grundlydnaden.  Detta trots att det var unghundar som var här! Det blev att gå direkt på fågelsituationer, här hemma första dagen och ute på fälten med lite svårare fåglar andra dagen.  Det var norrmän som var här, en del av dem nybörjare men också de som hade åtskilligt mer erfarenhet av stående hundar och jakt än vad jag har själv. En riktigt trevlig helg med gott om fågel och bra hundjobb blev det och nybörjarna i gänget låg på inget sätt efter de mer erfarna…

De norska hundarna är inte precis vana vid rejäla stubbåkrar men trots detta fick jag se unga hundar som utnyttjade vinden och gick rejält på fälten! Det var korthår från samma kull och, som tur var, en glad strävhårsvalp, sju månader ung… 

Om nu bara alla som var här kan hålla inne några sekunder med sitt sittkommando då fåglarna tar till vingarna så kommer de kanske att kunna behålla och förbättra avancen på sina mycket trevliga hundar… Att det inte blev några bilder på fågel i luften beror helt enkelt på att hundarna var så pass bra att jag hellre gick med bössa än med kamera – och fällning blev det också…

Tack till er alla som var här! Vill någon av er skriva en kommentar och berätta vad det var för linjer i den trevliga kullen som var här är det säkert någon som blir glad för det – försöker jag själv blir det säkert fel…

3 kommentarer till “Norska hundar som gick fint på fälten…”

  1. Ivar skriver:

    I denne bransjen blir man vel aldri utlært(hoppas jag) Takk for en fin helg i ditt ”smultronstelle)Gledelig å se et så jevnt kull. Det lover godt for framtiden. Det er bare å jobbe videre. Hilsen gruppens mest konsekvente.

  2. Thomas Ellefsen skriver:

    Det var en meget trivelig og lærerik helg vi hadde hos deg. (Nok en gang) Violet og jeg var heldige og fikk bli igjen et par dager og trene ute på felt. Det gav et meget godt resulat, da vi dro direkte til NM og deltok på korthårlaget i Norgesmesterskapet. Der ble Korthår nr 3 som lag, og i tilegg ble Aron nr 3 individuelt denne dagen. Så hjertelig takk Anders, for all hjelpen med Aron. I tilegg kan jeg nevne at foreldrene til kullet som var og trente var (Aasatruas KBH Halka-Aron) Oppdretter er Per og Margrete Aas. Hannhundeier: Thomas Ellefsen og Violet Andersen.

  3. Ivar skriver:

    I etterkant av samlingen har Aasatruas NHA Ekstra prestert på sine 3 prøvestarter på lavland 1*2 UK og 1*1 UK. Den siste med 3 komplette fuglearbeider med reis. Les kritikkene på http://www.efhk.no/jaktprøvweresultater.

Lämna en kommentar