Muckboots, läsplatta, valpsug och lite till…

Inte lätt att jaga fasan nu inte...

På årets riksprov fick jag ett par Muckboots stövlar i pris, det var Claes Carnbring som trevligt nog sponsrat provet med dessa. Då jag är så jäkla nöjd med dem måste det bli några rader här på sidan. Mitt omdöme om Muckboots: Bekväma att ta på sig, sköna att gå i och torra och varma fötter denna eländiga vinter, som kommit alldeles för tidigt till våra trakter – jag kan med gott samvete rekommendera dem. 

Ett senkommet men hjärtligt tack till Claes för denna sponsring! För er inte vet vem Claes är så rekommenderar jag ett besök på www.carnbrings.se/.

Läsplatta
När jag ändå är inne och skriver om prylar jag gillar måste jag bara nämna min ganska nyinskaffade läsplatta. För mig som är läsråtta och bor ute i skogen långt ifrån affär och bibliotek är det helt suveränt att kunna gå in på bibliotekets nätsida, välja ut en E–bok, trycka på knappen, ladda hem den och vips ha en ny bok att läsa på kvällen. Nej, det är ingen surfplatt typ Ipad jag skaffat utan en helt vanlig läsplatta, enbart för att läsa böcker på, och bättre för detta ändamål än surfplattorna om jag förstått det hela rätt. Iriver story är märket på den plata jag valde och jag köpte den genom Bokus.

Valpsug
Trots snöeländet som gjort att alla fasanjakter jag sett fram mot bokstavligen talat snöat inne, dryga 60 cm snö just nu och mer på gång, så finns hoppet om en vår även om den känns avlägsen. Om ni bara visste hur sugen jag är på en valp till nästa säsong! Samtidigt försöker jag tänka på Kåre Lotsbergs devis ”aldrig färre än två och aldrig mer än fyra” Det ligger mycket i det… Fyra hundar räcker långt och desto fler hundar desto mindre kontakt med var och en. Men är man sugen så är man och det brukar ju alltid gå att hitta något skäl till att skaffa vad man verkligen vill ha. Ett skäl kan vara att Dagny börjar gå mot pension så att behålla en valp i nästa kull känns inte helt fel… Men nog skulle det vara kul med en liten pointervalp samtidigt. Det är ju inte mycket mer jobb att träna ett par valpar när man ändå håller på… Ok, vi får väl se hur det blir men en sak är säker – så många hundar kommer jag aldrig att ha så jag tvingas ha dem förvarade i hundgård dygnet runt. Kan jag inte ha mina hundar omkring mig vare sig jag sitter vid datorn, TV:n eller i läsfåtöljen, ja då kan det nog kvitta. Nu menar jag de raser jag har och jag pratar alltså inte om draghundar. Det är en annan typ av hundar och med andra krav på livet och jag har full förståelse om det blir lite mycket med 20–30 hundar i TV–rummet…

En sak till om man har många hundar. Under större delen av året är det inte speciellt mycket mer jobb med sex hundar än med fyra. Att motionera dem tar inte längre tid och under den vanliga dressyren har jag ofta nytta av några hundar extra i flocken. Men under jaktsäsongen blir det värre. Mer än fyra under jakten börjar bli lite mycket på fjället, för att inte tala om i skogen. Än värre blir det under jakterna här hemma, så gott om fågel är det inte och att ge många hundar tillräcklig släpptid och tillräckligt med fågel för att de ska kunna utvecklas till jaktkloka individer kräver rejält med tid och mer mark och fågel än vad de flesta vanliga dödliga har…

Strävhår eller korthår
Att döma av kommentarer som kommit in till inlägget här nedanför och en del mejl jag fått så verkar det inte som om jag var helt fel ute när jag skrev hur jag tänkte om skillnaden mellan raserna så nu vet alla vad som gäller och att ni som jag skrev kan välja med hjärtat och få en precis lika bra hund vad ni än väljer…

2 kommentarer till “Muckboots, läsplatta, valpsug och lite till…”

  1. Annika Wängvik skriver:

    Håller med dig Anders, Köpte mina första Muckboots för ett par år sedan och har valt dem istället för kängorna många gånger. Helt fantastiska stövlar som borde synas mer…

  2. Jaana Arvidsson skriver:

    Kan bara hålla med! är inne på mitt 3:e par Muckboots nu, finns inget bättre, används i ur och skur! Anders – jag tycker nog det är dags för dig att prova ett korthår nu:)

Lämna en kommentar