På prov med söndagsgruppen

Äntligen blev det av, det där fältprovet som vi skulle ha med gruppen som varit här och tränat ett antal söndagar under våren. Det var Birger Knutsson som ställde upp, både som domare och markvärd. Birgers suveräna marker bjuder på allt från stubbar där rapphönsen håller till och raviner med vass och långt gräs där fasanerna trivs. Fågel fanns det fullt tillräckligt, naturligt utspridda i markerna.

Kursdeltagarna fortsatte att imponera
Ok– det blev inte så många pristagare men det berodde inte på att hundarna misskötte sig. Alla hundar har inte hunnit få rutin och jakttillfällen ännu och rutin krävs det för att finna och sköta fågel så här sent på året, åtminstone på de här markerna. Men vad jag fick se var förare som förde sina hundar riktigt bra och hundar med en lydnad som höll även när det flög fågel högt och lågt över huvudet på dem. Bilder blev det inga vi filmade i stället, såsom vi gjort vid varje kurstillfälle. Få se när det kan bli någon film att titta på – nu hänger det på Torun, det är hon som lovat klippa och redigera…

Grattis och tack till er alla! Ni har hundar ni kan jaga över och kan vara jättenöjda med jobbet ni gjort under kursen och efter kursen! Ok – jag försökte undvika att nämna någon särskild men ett extra Grattis får det väl bli till Angelica och Arro som fixade ett förstapris!

Tack
När jag ändå är inne och skriver på sidan vill jag passa på att säga ett stort tack till er som fått lite hjälp av mig under året och återgäldat det genom att bjuda mig på träningsmarker och eller jakt under hösten.  Ett extra tack till Mikael Gustavsson, som stått på min länksida i några år, och som överraskade genom att skänka ett gäng rapphöns. Att hönsen från Micke som vanligt var kanonfina behöver kanske inte sägas.

Lämna en kommentar