En ny nätbutik och ett ovanligt initiativ…

En av våra matgäster

En ny nätbutik, True Nature, som satsar på ett av mina favoritmärken när det gäller jaktkläder och ryggsäckar har slått upp portarna, eller vad man nu säger när det är en nätbutik. Det är bland annat Bergans produkter de satsar på och en ny ulltröja, Nittedal, har jag redan provat och klassat som kommande favoritplagg… Bergans gör helt klart kläder som är designade för jägare och det är mer än man kan säga om många andra företag. Tog fram mina Chevalier byxor häromdagen från sin plats längst in i garderoben – efter att förgäves försökt få byxbenen utanpå pjäxorna var det bara att hänga tillbaka dem. Kanske hundarna kan ha dem att sova på…

Ett lite ovanligt initiativ
De allra flesta mejl jag får handlar helt naturligt om hundar.  Men kul och lite ovanligt var det när jag fick ett mejl från en hanhundsägare där han presenterade sin hund och frågade om det kanske skulle vara en passande äkta man till någon av mina tikar.

Ett förbaskat bra initiativ tycker åtminstone jag! Bra hanhundar försöker jag alltid hålla ögonen öppna för men dels har det blivit färre prov för mig de senaste åren, till förmån för jakten, och dels tillhör det inte mina favoritsysselsättningar att läsa jaktprovsresultat. Men andra ord är det lätt att missa någon hund som kanske kan vara intressant trots alla frågor till domare, avelstråd, vänner och så vidare.  Apropå avelsråd så måste vårt avelsråd Saila Suorsa få en eloge (nu igen) – bra svar och snabba svar. Tack för det Saila.

Kommande parning
Det är Jana som kommer att paras nästa gång och vi räknar med löp under sommaren. Vad det blir för hane vet vi inte än men jag ska behålla en valp själv så någon hane som kan producera riksprovsvinnare måste det så klart bli… Vem vet kanske det blir förslaget jag fick per mejl, det var helt klart väldigt intressant…

Kaninerna har vintersemester och trivs med tillvaron i snön...

Lämna en kommentar