Dagens prestation

Efter dagens kurs ställde jag frågan till Peter Book, min hjälpinstruktör, vilken hund han såg som den som utvecklats mest under dagen. I dag blev svaret Eva med Freja. En mysig ung korthårstik från Fjällspirans kennel – jag kunde bara hålla med… Suveränt jobbat Eva!

Många ekipage hade gjort stora framsteg sedan första kurstillfället och visst är det lättare att göra framsteg med den råa unghunden än med den redan grundtränade hunden. Men för Peter och mig som instruktörer är det så klart jättekul när vi så snart ser stora förbättringar. Så småningom ska vi nog komma med utmaningar så alla får chans att visa sin förbättringspotential…

 Det värsta är gjort…
Jag tror och hoppas att det värsta nu är över och med det menar jag att de allra flesta förarna börjar fungera som flockledare för sina hundar och inte som vilken flockmedlem som helst. Det har, som alltid, krävts lite tuffa tag för att få en del hundar att förstå vad ett nejkommando betyder men när det väl är gjort kan vi börja jobba på ett helt annat sätt och med det som är riktigt kul. Grunddressyren är ett måste men inte så där jätteinspirerande att jobba med…

Lämna en kommentar