Hane till Jana är vald och om ett korthår med rejäl jaktlust…

Bork

Under ett par dagar har vi haft ett mycket trevligt besök av Stormkullens Bäste Bork, med vidhängande husse och matte. Efter att ha sett Bork fullständigt avslappnad inomhus i främmande miljö och bland främmande hundar, sett honom gå på stora fält, sett honom gå bland skogsdungarna här hemma, sett honom finna fågel och sköta fågel var det bara att inse att det är den hanen jag vill ha en valp efter med vår Jana. Bork är en kraftig hund med som utstrålar självförtroende och med en utsökt mentalitet. Bork är utställningschampion, har förstapris ökl på fält och ett par andrapris ekl fjäll.  Jag vet att han går bra i skog och att det fällts en hel del fågel för honom.  Så mycket kan jag säga att det inte är Bork det hänger på att han ännu inte är jaktchampion…

Jana kommer att paras vid nästa löp som bör komma inom någon månad.

Avslutningsvis ett stort tack till Birger Knutsson som ställde upp med fina marker så Bork fick visa vad han gick för!

Korthår med jaktlust
Besök i dag av ett korthår från Klevportens kennel. En mycket trevlig ettårig tik efter Klevportens Vilya. Hade jag varit korthårsuppfödare och behövde förstärka motor och jaktlust på mina linjer så hade jag definitivt sneglat åt linjerna på de här hundarna… Kan husse tygla motor och jaktlust på den hunden väntar många fina jakter och många pris på jaktprov om nu husse är lagt åt provhållet…

En kommentar till “Hane till Jana är vald och om ett korthår med rejäl jaktlust…”

  1. Birger Knutsson skriver:

    Hej Anders!

    Hade förmånen att få se denna trevliga hund och förstår varför Du vill ha honom som täckhund. Jag undrar,och kanske fler med mig, hur det kom sig att Du fick intresse för Bork och vad Du anser han kan tillföra eller kanske kompensera Janas egenskaper?

Lämna en kommentar