Om jag vore hund och om träningshelger jag kan rekommendera

En härlig Påskhelg med härliga människor och hundar

Vänner från Norge, Violet Andersen och Thomas Ellefsen, med hela gänget korthår var på traditionsenligt besök under Påskhelgen. Det är ett nöje att se den kontakt de har med sina hundar. Hundar ser jag många men få som verkar ha så obetingat förtroende och kontakt med sina förare som deras hundar har. Man förstår varför när man ser dem jobba med hundarna och man ser också att det är hundar som slipper sitta dygnet om i hundgård – hundar är flockdjur om nu någon missat detta… Att Thomas för några veckor sedan lyckades få sin Aron till Norsk Jaktchampion gjorde mig inte förvånad..  Om jag vore en hund skulle jag inte ha något emot att tillbringa livet hos Thomas och Violet och det är inte så ofta jag kan säga så… Å andra sidan skulle jag nog inte ha något emot att vara hund hos Ingrid Olofsson heller, om det nu inte vore för alla münstrarna i huset…

En suverän Påskafton med mycket hundkunnande kring bordet
Påskafton var vi hela gänget inbjudna till Tomas och Ingrid på Hedängens kennel och att vara gäst där är en garanti för att man får det riktigt, riktigt trevligt! Det blev en kväll tillsammans många rutinerade hundmänniskor. En sådan kväll väcker alltid lite tankar och ger en del att fundera över, inte mist då Claes Hemberg delar med sig av sitt kunnande om hundarnas mentalitet. Nejdå – det var inte bara hundsnack på Påskafton. God mat, hög temperatur i badtunnan och lite andra kul aktiviteter på kvällen som höjde temperaturen ytterligare…

Bamsetack till Tomas och Ingrid från Christine och mig och våra norska vänner!!!

Ett par intensivhelger jag kan rekommendera
Ingrid Olofsson kommer att köra en intensivhelg med lydnad/apportering, spår och vatten den 28–29 maj och en helg med träning för fullbruksprov den 22 – 24 juli. Ett par helger som jag varmt rekommenderar. Ni kommer förutom att ha trevligt få lära er en hel del som kommer till användning under höstens jakter och jaktprov. Gå in på Hedängens hemsida för mer information om anmälning mm.

En kommentar till “Om jag vore hund och om träningshelger jag kan rekommendera”

  1. Violet Andersen skriver:

    Tusen takk Anders og Christine for en helt vannvittig bra påske! Kommer aldri til å glemme den, det var en drømmepåske. Hilser så mye til Ingrid og Tomas også, og takker så mye for påskeaften. Så gøy det var! Og så mye hundekunnskap, veldig lærerikt og spennende å få oppleve det. Lykke til med den nye valpen, og så håper vi at vi snart snakkes igjen. Klemmer fra Thomas og Violet.

Lämna en kommentar