Astrid träning tredje veckan 3 minuter, total träning på tre veckor 12 minuter

Alla utom Astrid har koll på att det ligger en kanin i buskarna...

Astrid blir piggare och piggare och utforskar allt större område under promenaderna. Jag stannar upp och inväntar henne då hon försvinner ur sikte bakom träd eller buskar. Det är, som jag uppfattar henne, alldeles för tidigt att promenera iväg och räkna med att hon hittar mig på egen hand. En så liten valp springer lätt åt fel håll. Att gömma mig eller gå iväg för att skapa kontakt i skogen väntar jag med ett bra tag till.

Nytt tredje veckan
Ovillkorlig inkallning är vad som gäller nu. När jag kallar på henne ska hon komma oavsett vad hon har på gång. Jag ber henne inte komma, jag kräver att hon ska komma.  Självklart anpassar jag avståndet till henne när jag kallar in. Om nu någon med en lika ung valp läser detta och försöker göra samma sak som mig måste jag komma med en liten varning. Det är individer vi jobbar med och självklart utvecklas de olika. För några är det säkert för tidigt att kräva inkallning redan nu. Håll ögonen på din valp, se hur den reagerar för dina krav och skynda långsamt. Kanske det passar bättre för din valp att vänta en vecka eller två. Tar den åt sig för mycket när du börjar ställa krav så se till att backa direkt, skapa förtroende och massor med lek och beröm!

Skillnad på träning och tillämpning
Från och med nu blir det ingen mer träning på inkallning. Det vill säga jag går inte ut med tanken att nu ska vi träna inkallning. Vad jag gör är att jag tillämpar inkallningskommandot vid de tillfällen jag vill att Astrid ska komma till mig. Skulle hon inte komma – jag då blir det en påminnelse om vad som gäller och då kanske vi kan kalla det träning…

Planer för fjärde veckan
Kanske det är dags att börja lite smått med att lära Astrid gå bakom, eller fot. Ensam hon och jag och tillsammans med övriga flocken när alla är med. Allt blir lite enklare när man möter folk och andra hundar när hon kan detta. Nåväl jag återkommer med mer om Astrid om en veckan så får vi se vad som hänt…

Och allt detta slit med socialisering och att bygga förtroende...

 

 

En kommentar till “Astrid träning tredje veckan 3 minuter, total träning på tre veckor 12 minuter”

  1. Åse skriver:

    Det är så lämpligt att jag har en valp i nästan samma ålder som Astrid. Nu kan jag följa henne och ha ungefärlig koll var vi bör vara jag o Dennis! Himla härlig liten pointer e hon också! Min münster borde dock inte ha några problem att hänga på… :) fast det hänger ju som vanligt på mig!

Lämna en kommentar