Badbrudar och examen…

Välförtjänt belöning på väg...

Med ordet badbrudar i rubriken ökar säkert antalet besökare på sidan och det är ju alltid kul. Ett traditionsenligt litet examensprov blev det på gårdagens kursavslutning. Hundarna skulle hämta hem ett antal i förväg utlagt vilt på snabbast möjliga tid och här gällde det att både lydnad, apport och utkommandot fungerade som det skulle. Ett moment som satte passivitetsträningen på prov fanns också med så klart… Hur var det nu med badbrudarna? Jo, som alla vet att har man sagt apport så ska hunden apportera och råkar nu viltet ligga på en ö och hunden står där och gör allt annat än att apportera är det inte så mycket att välja på. Det vill säga om man nu vill ha en hund som inte vägrar i fortsättningen. Snabbast i vattnet var tveklöst Cattis – ingen tvekan här inte, bra jobbat!!!

Alla ska ha en eloge för bra jobb under kursen, att det hänt en hel del med hundarna har åtminstone Peter och jag sett… På examensprovet var Karin Hägg från Karlstad svårslagen, allt vilt hem på en riktigt bra tid – suveränt jobbat. Nåväl – Karins hund var 2,5 år och självklart kan man inte begära att unghundarna på 8 månader ska ligga lika långt fram.

Väldigt många har jobbat väldigt bra!
Det har varit en kurs med allt från nybörjare till riktigt rutinerade förare. Jag är jätteglad och ser det som en stor förmån att ha haft er alla här på kurs – TACK! Stort TACK säger jag också till Peter Nilsson som även i år ställt upp som instruktör, alltid lika uppskattad av både mig och kursdeltagare!

Så några bilder och några kommentarer till dem…

3 kommentarer till “Badbrudar och examen…”

  1. Christer skriver:

    JAPP

  2. Cattis skriver:

    Kan bara säga STORT TACK till både dig o Peter för denna kurs, suveräna båda två. Mycket kul har vi haft, trevliga träningskompisar samt en o annan tankeställare har man fått då allt inte alltid funkar som man vill.

  3. Annika Wängvik skriver:

    Säger samma sak jag. Man åker alltid hem med ny inspiration och nya idee´r från dina kurser Anders. Och att ha klippan Peter som medinstruktör med sitt enorma tålamod är super. Min hund var ju minstingen i gruppen men så oerhört nyttigt för dem att vara med så tidigt med störningar och miljö på rätt nivå och ändå få vara valp. Tack säger vi!!

Lämna en kommentar