En lugn vecka…

Visst ser det ut som hon kommer att springa på fälten...

Rubriken är egentligen fel, veckan har varit jobbig med hundar och hundfolk i stort sett varje dag. Med så mycket jobb med andra hundar är det inte lika kul att jobba med de egna hundarna så för Astrid och övriga flocken har det i stället blivit små lugna utflykter i markerna där Astrid fått hur mycket frihet som helst och chansen att utforska omgivningarna. Den här årstiden är fin på alla sätt men för de vuxna hundarna är det kanske inte lika fint. Friheten blir begränsad när det kräller av rådjurskid, älgkalvar och allt vad man kan tänka sig i markerna. 

Träning denna vecka 2 minuter, total träningstid på fem veckor 29 minuter.
Det enda nya som hänt i träningen för Astrid är att jag börjat kräva lydnad för stanna och inkallningskommandot även med visselsignaler. Kanske lite tidigt men med rösten fungerar det hyfsat och det blir lite fel om jag till exempel kallar in övriga flocken med en signal och Skulle låta Astrid ignorera den.

En smart liten pointer
Nu förstår jag att en och annan reagerar – en smart pointer, finns det sådana? Hmmm, kanske inte men Astrid är faktiskt en ovanligt läraktig liten tjej. Så med början i morgon ska jag prova på att börja med lydnadsapportering på Astrid. Det får så klart bli en valpvariant och en riktigt riktigt mjuk sådan. Så här tidigt har jag aldrig provat med detta så det blir en ny erfarenhet och givetvis är jag beredd att avbryta om det skulle kännas fel – och den spontanapportering vi hållit på med kommer jag så klart att fortsätta med då och då, det är ju en förutsättning för att jag ska kunna fortsätta med apportsöket. En kombination av lek och krav brukar fungera för det mesta.

Övriga flocken
Som sagt så händer inte så mycket så här års utöver rena motionsturer. Det blir något pass med fritt apportsök då och då för att de ska få ha något kul och få lite stimulans för näsan… Som tur är har jag några platser i närheten där jag kan träna detta utan att riskera att de ställer till något för det vilda.

Nya bilder har jag men något har hänt så jag kan inte lägga in dem nu, de kommer så snart jag får svar från min ”datasupport”

Önskar er alla en riktigt fin midsommar!!!

/ Anders L

Lämna en kommentar