Gammelhöjdas helg

Trevliga korthår från Gammelhöjdas kennelEn helg med korthårig vorsteh blev ännu en i raden av lyckade helger. Det var hundar från Gammelhöjdas kennel, Rolf och Synnöve Bergman, som var här med sina valpköpare. En trevlig hane från Ormkullens kennel förstärkte gänget. Arbetsvilliga hundar och arbetsvilliga förare, många med lång erfarenhet från jakt med stående hund. Resultatet efter helgens träning var jag nöjd med och det är bara att hoppas på att förarna också var nöjda… Lite träning på fågelsituationer före jakten och jag är övertygad om att alla kan se fram mot en fin höst…

Skitjakt på er och tack för att ni ville komma hit!

 

 

 

 

2 kommentarer till “Gammelhöjdas helg”

 1. Rolf Bergman skriver:

  Kanonhelg för hunderiet! ”Anders är också en jäkel till karl att ha en duktig matlagande hustru”!!
  Äntligen börjar man närma sig ett stopp av hunden, som är värt namnet, fast resan dit var inte helt problemfri. Jag vill inte påstå att vi nått ”ända in i kaklet”, men vi står definitivt inte o halkar på startpallen längre! Nu gäller det bara att förstärka o ”säkra” kommandot så att treenigheten: stopp, start o hit, sitter i både hund o förare.
  Det är bara lite synd/(för djävligt) att jag/vi inte har varit hos dig tidigare för det hade sparat en massa jobb,resande o pengar för att meritera hundarna. Om man vänder på det är det faktiskt så att hundarna måste ha varit väldigt bra för att gå så långt med så risiga förare!

  Feedback vi fått från våra ambitiösa valpköpare, från Råneå till Göteborg, ger även de träningshelgen toppbetyg!

  Tack Anders för inspirationen o allt!!

 2. Catharina Lindberg skriver:

  Kursen – toppklass! Även om vi redan varit och tjuvtränat hos dig på vårkursen så var det riktigt bra att repetera och få ytterligare input. Hoppas att vi inte gjorde dig allt för besvikna Anders :-) En sak som förbluffar är ditt engagemang i hundarna som aldrig verkar sina. Att du inte har något vidare tålamod håller jag inte med dig om – du ger ju aldrig upp! utan fortsätter bara enträget att tjata på oss förare tills vi äntligen får till det.

  Maten – helt underbar! Jag som aldrig tar två gånger tog påfyllning av allt vid varje måltid.

  Kort och gott en kanonhelg och kul umgänge. Ett jättetack även till ”Roffe & Snövit” som sett till att vi fått den valp som är helt rätt för oss.

Lämna en kommentar