Kanske är det sant att ärlighet varar längst…

Klart man blir trött och varm efter en sådan dag...

Någon frågade mig för en tid sedan om verkligen alla som kommer hit är så trevliga och duktiga som jag allt som oftast skriver på hemsidan. Jo men visst är det så och detta år slår nog alla rekord! Så jäkla glad jag är som får hit och får umgås med så många trevliga och intresserade hundmänniskor!!!

Man kan fundera över vad detta beror på och kanske är det faktiskt så att ärlighet varar längst. Jag försöker vara så ärligt som möjligt med vad jag kräver av de som vill träna hos mig och också så ärligt som möjligt tala om hur jag vill jobba och hur jag ser på det här med träning. Jag kräver att de som kommer verkligen vill jobba och är beredda att satsa för att lyckas med sin hund. Jag skriver på hemsidan att jag inte vill ha hit de som ser en kurs som en social grej, mest till för att ha det mysigt och sitta och fika. Jag skriver också på hemsidan att det för en del hundar krävs ganska tuffa tag för att få den lydnad som krävs för en stående fågelhund. Jag försöker inte inbilla någon att det räcker att gosa med hunden och kasta några dummies för att stoppet ska fungera…

Valpträning är kul…
Björn Holgersson och Frank Askengren, två  av många uppfödare som ställer upp för sina valpköpare, hade bokat dagen för träning med sina valpköpare och ett gäng fyra månader unga münster och strävhårsvalpar. Att få hit ett gäng valpar och får chansen att se förarna börja med sina hundar på rätt sätt är alltid lika kul! Att sedan valparna verkade vara hur bra och trevliga som helst och att förarna var både dukiga och supertrevliga gjorde dagen riktigt lyckad.

Tack alla – ni är välkomna igen hela gänget!

En kommentar till “Kanske är det sant att ärlighet varar längst…”

  1. Åse skriver:

    Ja men det är ju så kul att träna och jobba med hund och jag håller med dig Anders, det blir ännu roligare när alla är så trevliga! Vi kommer igen!
    Nu har jag börjat få Dennis lite mer intresserad av att hämta apporten när jag vill… och ut i vattnet går det än bättre. Nu simmar han också..! Lydnadsapporteringen börjar vi också få kläm på, bara jag har fått undan visselpipan! :)

    Ha det bra och så ses vi kanske snart igen!

    Åse

Lämna en kommentar