Vårträning i december…

Med två valpar i huset kan inte vintern vara så mycket bättre. Snöfria marker, varmt och gott väder, som gjort för att träna med valparna.

Queen, fem månader, har fått börja så smått med fågelsituationer. Hon stå nu ordentligt och reser fullt acceptabelt för sin ålder.  Det är kul att se skillnaden i sättet att jobba mellan Queen och Astrid (min lilla pointer). Astrid är i och för sig några månader äldre men jobbar på ett helt annat sätt. Hon bryr sig allt mindre om löporna och vill ha direktvittring av fågel till skillnad från Queen som lägger ned en bra stund på att trassla med löpor. Stötar blir det för båda två även om Astrid nu börjar bli riktigt duktig på att få tryck på fasanerna.  Å andra sidan är varje stöt en bra lärdom för framtiden…  

Utkommando och klockan lägger jag ned lite tid på med Queen, så också markering med tanke på kommande öppenklassvatten. Astrid får jobba med det fria apportsöket och syftet är så klart att hon ska kunna fixa sitt apporttest.

Bra på SVK västsvenskas hemsida
Om nu någon av västsvenskas medlemmar har missat möjligheten att anmäla sig till VVK´s nyhetsbrev så gör det! Ett suveränt sätt att snabbt få del av information från klubben. Kanske en bra träning till exempel – inte vill väl någon missa det.

Det finns nu också en facebooksgrupp för VVK´s medlemmar. Kul tycker jag, som gillar facebook och självklart är med i gruppen. Men frågan är hur bra det är. Det finns trots allt väldigt många människor av olika anledningar inte vill vara med och skylta på facebook. Jag hoppas att inte facebookgruppen blir en klubb för inbördes beundran utan att bilder och nyheter inte bara hamnar där utan också på VVK´s hemsida – den sidan är ju faktiskt vårt ansikte utåt och för bra för att inte hållas aktuell.

Lämna en kommentar