Äntligen kursstart!

Sedan slutet av 60-talet har det varit ett säkert vårtecken när jag startat upp den första kursen för året – och i helgen var det dags. Trevligt nog ställde Peter Nilsson upp som hjälpinstruktör även i år. Det har varit skönt att vara ledig men nu är det riktigt kul att vara igång med kurser och privatlektioner igen…

 Vad både Peter och jag var överens om efter första kurstillfället var att vi har några riktigt trevliga dagar att se fram mot i vår. Vettiga hundar och motiverad förare var det vi fick se. Några av förarna har sin första stående hund och några är rutinerade och skulle säkert inte behöva gå på kurs. Men jag måste säga att jag är jäkligt glad att även de som kan det mesta vill komma till mig och Peter – vi ska göra vårt bästa för att förstapriserna i ska komma i höst…

Arv och miljö
Om arv och miljö har jag skrivit tidigare men kom osökt att tänka på det igen när jag såg några sju månader gamla strävhår i gruppen. Många unghundar ser jag och de flesta av dem saknar, åtminstone första gången de är här, kontakt med sina förare och far runt som vilddjur i sina koppel. Vad jag fick se nu vara tre unghundar med fin förarkontkakt och som redan första lektionen kunde föras utan koppel.  Inte nog med det, de apporterade riktigt hyfsat. De här strävhåren kom från Jimmy Johansson i Skövde, en uppfödare som ställt upp med valpträffar och hjälp för sina valpköpare och gjort det jäkligt bra. Med andra ord och som jag sagt så många gånger förr är en bra uppfödare som ställer upp för sina valpköpare nog så viktigt, eller kanske viktigare än en bra härstamning på hundarna… Ok – nu vet jag att det är bra linjer bakom de här strävhåren också, men hur bra hundar det än är så hjälper det inte om man inte kommer rätt från början.

Lämna en kommentar