Plats ledig på kurs nästa helg…

Sena återbud gör att det finns plats kvar på en intensivkurs, jaktlydnad, apportering, dirigering och ro i flog helgen 24-25 mars. Mejla mig snarast om du är intresserad av att komma med.

Tack!
Tack till alla kända och okända som hört av sig och tipsat om apporteringsvilt! Nog är det fantastiskt med internet, med de kontaktmöjligheter som kan skapas – och än mer fantastiskt med människor som vill hjälpa till. Nu kommer både jag och mina kursgäster att ha apporteringsvilt så det räcker i vår och sommar.

Engergin räcker inte riktigt till… Under ganska många år har jag jobbat med två egna valpar/unghundar samtidigt, parallellet med tränings och kurshundar. Hur kul som helst har det varit, ingen tvekan om det.  Att jobba med flera hundar åt gången är lätt gjort under den grundläggande lydnadsdressyren och med träning av eftersöksgrenarna. Fält och jaktträningen däremot är betydligt jobbigare – det är bara att konstatera att energin inte riktigt räcker till längre för att ge både två unghundar och övriga flocken den släpptid och chanser på fågel de förtjänar och måste ha. Ett svårt beslut har tagits och det blev att satsa på Queen.  Det är ju vorsteh vi föder upp, och alltså måste Astrid lämna flocken. Astrid är nu omplacerad till en kompis där jag vet att hon kommer att få ha ett fortsatt gott liv och härliga jakter. Förhoppningsvis blir det några provstarter också, att hon kommer att gå till pris på proven är jag övertygad om. Senaste rapporten från Astrid fick jag i dag – hon har skött sig fint på fjället och funnit en hel del fågel…

Kanske, kanske kommer det att bli ytterligare någon förändring i flocken…

En kommentar till “Plats ledig på kurs nästa helg…”

  1. Victor Paulsson skriver:

    Så synd.. det var en härlig tjej. Men ibland måste man göra svåra beslut!

    Hälsingar
    Victor

Lämna en kommentar