Midsommar med flocken…

Med en fru som jobbade hela helgen passade det bra att packa in flocken i bilen, koppla på husvagnen och dra iväg på midsommarsemester. I packningen ingick en räv på ca 6 kilo och en död trut. Räven var död den också kanske är bäst att påpeka…

Någon träning här hemma har det inte blivit för Queen på några veckor. Min bedömning har varit att träningen för eftersöksgrenarna är klar – åtminstone på hemmavatten och hemmamarker. Att träna bara för tränandets skull är fel och tillför inget, snarare tvärt om. Visst finns det sådant som måste förbättras men en viloperiod tror jag är bra just nu, åtminstone om jag läser min Queen rätt…

Men givetvis passade jag på att utnyttja mina vänner som jag gästade under midsommar… Min gamla lumparkompis Leif Lind i Värmland ställde så klart upp och släpade räv och rodde ut med truten i vassen. Ny miljö, ny mottagare på spåret och nytt vatten ska så klart utnyttjas. Queen skötte sig helt ok. Spåren med så pass tunga rävar håller jag ca 100 meter. Tycker hon är lite väl ung för full längd på spåret med den tyngden ännu.

Jättetack till Leif och Eva för en fin midsommar!

Kållandsö
Från Lysvik bar det av till Malung men efter en natt tillsammans med ett oräkneligt antal knott på jaktmarken i Malung fick jag nog och rattade vidare till  Kållandsö för en liten improviserad valpträff med ett par andra Q-kullare. Första dagens träning i Vänerns vassar med hård vind, rejäla vågor och igång från blöta berghällar satte verkligen hundarna på prov. Måste säga att jag var imponerad av både Quno och Queen. 11 månaders unghundar som fixar sina vatten under sådana här förhållanden kan man inte klaga på…

Nästa dag anslöt Qleo och på Kållandsö var det inte svårt att hitta nya vassar och nya utmaningar. Vädret hade slagit om till fint sommarväder och vinden hade mojnat, det vill säga rena semestervädret för både oss och hundarna. Återigen kunde vi vara nöjda med hundarnas prestationer, och jag kunde vara nöjd med mina valpköpare som jobbat så fint med sina hundar.  Några små detaljer finns alltid att bättra på men det är ju det som är kul, eller hur?

Hur bra det än går på träning finns alltid chansen att det inte håller fullt ut på proven – men nu tror jag vi alla känner att vi gjort vad vi kunnat för att förbereda både oss och hundarna…

Till sist – jättetack till Martin och Caroline på Kållandsö för ett par suveräna dagar. Att Carolines mathållning gav mig något extra kilo att jobba bort innan jakten står jag gärna ut med…

Och till sist några bilder som visar lite hur det sett ut under helgen….

 

 

2 kommentarer till “Midsommar med flocken…”

 1. Birgitta skriver:

  Vilka härliga bilder. Liiite avundsjuka blir vi allt. Ingen sommarvärme ännu här uppe i norr, utom några glimtar då och då. Trots det har även våra hundar fått jobba i det ännu så länge iskalla vattnet 😉 Du har väl noterat att Queso fick E + CK på riksutställningen i Piteå? Ha det gott och hälsa Christine.

 2. anders skriver:

  Hej Birgitta
  Kanske ni är glada att inte värmen kommit – för med värmen kommer väl era berömda mygg också…
  Kul att Queso är vacker att se på och än mer kul blir det när hon visar att hon är en baddare på att finna och sköta fågel också. Håller på att förbereda mig på att bli slagen på proven av ett antal valpköpere i år – och det ser jag fram mot med glädje!
  Ha det så gott!

Lämna en kommentar