Jaktprovsträning – tag chansen till ett riktigt bra träningstillfälle!

Du som har gått prov i höst och stått där på fältet och önskat att du kunde ta tag i hunden och tala om vad som gäller har nu chansen att göra detta. Åtminstone har jag känt ett starkt behov av det för min och Queens del… Det är ju ofta så att hundarna, som kanske går bra på träningen hemma, förvandlas till små monster när det kommer ut på prov. Nya marker och konkurransen från andra hundar.

Tanken är att jag, tillsammans med rutinerade Birger Knutsson, ska ha en jaktprovsträning under provlika förhållanden söndag den 11 november. Garanterat fina marker i Falköpingstrakten med ett upplägg som är tänkt så här:

Vi kör korta parsläpp, precis som på proven och Birger (som är domare) ger kritik efter släppen och talar om hur det borde se ut för att han skulle ge bra betyg. Om det nu finns hundar som inte går för en 10:a på fälten revierar dåligt, jagar hare eller vad det nu kan vara, så kommer jag att hjälpa till med tips om rätt sätt att träna just din hund för att det ska gå bättre på både prov och jakt. Fågelsituationer kommer vi förhoppningsvis att ha en hel del och om någon vill ha fällt fågel för sin hund gör vi det.

För att alla ska få tillräckligt med tid är träningen begränsad till åtta hundar. Pris för hela dagen är 1000 Kr/hund. Vill ni ha fällt fågel tillkommer en peng för detta.

Självklart är även ni välkomna som inte startat på prov än men vill lära er hur det går till!

Anmälan görs via mejl till mig anders@landins-hund-katt.se

2 kommentarer till “Jaktprovsträning – tag chansen till ett riktigt bra träningstillfälle!”

  1. Hanna skriver:

    Jättekul Anders för dina initiativ till jakt- och provträning! Tack för ditt engagemang och all erfarenhet du delar med dig av. På så vis blir vägen så mycket mindre lång för många av oss andra. Den dagen jag känner att jag har en bank erfarenhet att ta av så ska jag också skicka vidare de kunskaper jag lärt mig och samlat ihop från er ”gammrävar”.
    Hörs och ses!
    /Hanna

  2. anders skriver:

    Tack för vänliga ord Hanna! Den belöningen man får av att se nya människor med sin första stående hund lyckas med sina hundar på jakt och prov värmer så jäkla gott – även om man då och då blir slagen på prov av dessa nybörjare :-)

Lämna en kommentar