Tjejer som jagar…

För några veckor sedan bjöd jag in till träning och jakt, i samarbete med Sten Christoffersson. Snabbt blev det fulltecknat och det av ett gäng härliga tjejer som ville jaga över sina hundar. Det är bara att konstatera att för en man som mig, där bäst före datum gått ut för många år sedan, är det bästa sättet att träffa tjejer att anordna kurser… Nåväl, skämt åsido, tanken vara att skriva några rader här på sidan om de två dagarna vi tillbringade i betfälten hos Sten Ch men ett par av tjejerna, Annika Wängvik och Jaana Arvidsson, hann före mig och skrev en trevlig artikel på Bozita Breeders Club.

Jag nöjer mig med att instämma i vad de skrev och några bilder har jag heller inte att bjuda på. Det var bössan som gällde och när väl hundarna hade gjort sina missar på fasaner och fasanlöpor den första dagen var det en helt underbar upplevelse att se glädjen hos förarna när fasanerna föll efter helt suveräna jobb av både förare och hundar! Som jag brukar säga några stötar av unga hundar är aldrig fel, varje stöt är en lärdom och en stöt mindre på prov eller på kommande jakter, och det fick vi verkligen se under andra dagen.

Alla jobbade bra men jag kan bara inte låta bli att ge ett litet hedersomnämnande till Louise Jonsson med sitt strävhår Enya. Enya var 6 månader i våras när Louise var här på en intensivkurs. Ett par månader senare blev det en kurs med fågelsituationer. Nu i oktober fick jag se en hund på ca 10 månader som hade ytterst få stötar och som skötte sina fågelsituationer som en färdig jakthund. Som sagt tre kommandon och en förare som har bestämt sig för att lyckas så går det bra– suveränt jobbat Louise!

Kanske vi kan göra om det nästa år? Då räknar jag med att jag kan gå med kamera och ni hjälper till att fälla över mina hundar…

2 kommentarer till “Tjejer som jagar…”

  1. Jaana Arvidsson skriver:

    Tusen Tack återigen för 2 fantastiska dagar och vi kommer igen till nästa år- utan tvekan!

  2. Louise skriver:

    Tack Anders för en suverän dag. Den kommer jag aldrig glömma, Enyas första fågel blev fälld. Att vi har lyckas så här långt, vill jag tacka dej och alla vänliga människor i denna branch som delat med sig av alla sina erfarenheter. Jag är på nästa år och lovar att fälla för dina hundar (har anmält mej till skyttekurs i vinter)

Lämna en kommentar