En helt underbar Irländsk setter

Grattis säger jag till uppfödaren Jørn Presterudstuen, kennel røde hunder, både för att ha fått en suverän valpköpare i Micael Wendell och för den Irländska setter, Luna lingontass, Jørn fött upp.

En otroligt trevlig åtta månaders setter, med en mentalitet i toppklass, fick jag se i dag. Efter kanske 15 minuters jobb med små justeringar av lydnaden fick jag se en ung setter som sprang för fullt i kaninhägnet, stod för kaninerna och stoppade omedelbart på kommando. Inte alltför ofta jag får se detta… Självklart skulle vi också ha fågel för en sådan hund.  Visst blev det några stötar, fattas bara annat med en unghund, men också några fullt jaktbara situationer – och varje gång respekt för sittkommandot! Att Luna sprang för fullt i marken och letade fågel och dessutom var född spontanapportör och apporterade hur bra som helst gjorde inte saken sämre. En fin avslutning på säsongen att få se en sådan förare och en sådan hund – suveränt jobbat Micael!

Vissa dagar blir man extra glad att ha ett sådant jobb som jag har…

33 kommentarer till “En helt underbar Irländsk setter”

  1. eva jonsson skriver:

    Så trevligt med bra resultat . o en härlig irländare.

  2. facebook_micael.wendell skriver:

    Tackar och bockar för fina ord och för en supertrevlig och lärorik dag -för både tvåbent och fyrbent. Luna och jag ska fortsätta jobba och så hoppas jag att vi ses snart igen.

Lämna en kommentar