Äntligen – nya filmen är klar…

Min pointer HuldaAllt underlag är klart att skicka till företaget som så småningom ska leverera DVD skivor och fodral. Om allt går enligt plan ska jag i god tid före Jul ha filmer hemma för leverans.

I filmen, som varar en timme och tjugo minuter, visar jag hur jag tränat min pointer Hulda, från valp till färdig fågelhund. I första delen visar jag de tre nödvändiga basmomenten, inkallning, stanna (sitt) och apport. Tyngdpunkten i filmen ligger på hur jag tränar fågelsituationer. Jag visar hur valpen på några månader utvecklas till en god fågelfinnare, med bra fågelbehandling, frisk avance och lugn i flog och skott. Frågor jag brukar få på kurser och träning försöker jag ge svar på och vanliga fel jag brukar få se tar jag upp.

Det är en pointer jag jobbar med i filmen, men rasen spelar ingen roll. På samma sätt jobbar jag med alla stående hundar i fågelsituationer. Självklart anpassat till individen jag jobbar med.

Man kan inte vara bra på allt…
Det är hundar jag kan, inte datorer eller att klippa och redigera film. Visst är jag ganska nöjd med min film men nog finns det detaljer jag skulle vilja förbättra. Men någon gång måste man sätta punkt och trots en kraftfull dator är det nu gränsfall till överbelastning när jag går in i redigeringsprogrammet. Jag vågar helt enkelt inte försöka pilla mer i filmen, med risk att allt kraschar…

Vänta med att beställa filmen
Ni som vill se den nya filmen får vänta tills ni här på sidan ser att filmen är klar för leverans.  Vad priset för filmen blir vet jag inte än men tanken är att det kommer att bli ett specialpris på de filmer som beställs före Jul…

7 kommentarer till “Äntligen – nya filmen är klar…”

 1. Marcus Niklasson skriver:

  Ser fram emot den :-)

 2. thomas vårhus skriver:

  Hei, bestiller din siste film om å oppdra pointeren Hulda.
  Rådmann hammers vei 32b
  7020 Trondheim
  Norge

 3. anders skriver:

  Tack för det Thomas
  Men du får vänta ett tag till, jag börjar ta emot beställningar först när jag får hem filmen och det tar nog ca 3 veckor till. Kommer att skriva här på hemsidan och på Facebook när filmen är hemma och hur man beställer.
  / Anders L

 4. Sanna skriver:

  Oh vad roligt!!! Vi har alla dina andra filmer och tycker att de är så himla bra. Tack vare dem har jag fått till en bra stadga på min spaniel tycker jag. Kände mig väldigt stolt när jag var på kennelträff hos min uppfödare och vi skulle knäppa gruppfoto på alla 30 hundar. Eftersom jag var där själv med min hund så hade jag ingen som kunde hålla i honom.
  Men jag ville ju gärna ha ett kort jag också och att han skulle vara med. Jag satte honom helt sonika och sa åt honom att stanna. Och där satt han bland alla hundar. Helt cool.
  Detta tack vare att jag tittat på dina filmer. Inte ngn jaktsituation
  men ändock bra tillfälle till stadgeträning…..
  Ser fram emot filmen, en toppen julklapp till min sambo
  Sanna
   

 5. admin skriver:

  Tack för vänliga ord! Precis som hundarna blir jag glad av lite beröm då och då :-)

 6. Kristian K skriver:

  Hei Anders, noe nytt om den nye filmen? Slippes den snart? 

 7. admin skriver:

  So du ser har jag den hemma nu :-)

Lämna en kommentar