Slutjagat…

23012014-DSC_1033Nu får det vara färdigjagat för säsongen. De fåglar som finns kvar på marken hoppas jag klarar sig för höken i vinter och ger några nya kullar i markerna till våren.

För lilla pointern Hulda som så gärna ville knallapportera har jag nu fällt en hel del fasaner.  Det har gått bra och förhoppningsvis är det färdigknallat för den lilla damen. Men, men, jaktlusten är stor så säker kan man inte vara…

Fortfarande har vi, som tur är, lång tid kvar då vi kan låta hundarna springa på fälten. Om snöläget tillåter blir det fältträning åtminstone ett par dagar i veckan. Queen och Jana mest för att roa dem och Hulda för att försöka putsa lite på det som brister i söket. Någon annan träning håller jag inte på med vintertid och har heller aldrig gjort. Undantaget om jag har en valp då kan det bli en apportering och grundlydnad. En viloperiod från lydnad och apportering tror jag stenhårt på, även hundar behöver lite semester. Det räcker med den apportering och lydnad som blir under jakten. Att hålla på och nöta och nöta på det som hundarna redan kan hyfsat bra är ganska meningslöst. Det tror jag gör mer skada än nytta.  

Så många fantastiska valpkullar det kommer att bli i vår…
Många hör av sig om att köpa valp och som jag sagt tidigare blir det ingen kull här hos oss i vår. Några av dem som hör av sig vill ha tips på en bra kull så jag har roat mig lite med att surfa runt och kolla på de kullar som är planerade på olika håll i landet. Att döma av vad uppfödarna skriver så kommer det att bli väldigt gott om trygga, lugna, fina valpar, användbara till allt, med suverän mentaltitet, självklart lättdresserade och så klart med en naturligt reviering… Nåväl ibland tillåter jag mig att tvivla på vad en del uppfödare skriver men hoppet är det sista som överger människan och med all säkerhet kommer det att födas en hel del härliga valpar i vår och ur åtminstone ett par av kullarna jag tittat på skulle jag inte ha något emot att hämta valp själv…  

Lycka till med kullarna säger jag till alla uppfödare, men inte minst lycka till med valpköparna. Helt klart är det lättare att bedöma hundar än valpköpare…

Apropå valpköpare så har vi haft tur med R-kullen, valpträffarna har varit hur kul som helst och nu ser vi fram mot ytterligare en träff som kommer att hållas hos Amir på Långtora i slutet av mars.

24012014-DSC_1060

Lämna en kommentar