Snart semesterstängt och om självständiga hundar…

26082012-DSC_8091Ni som vill beställa bok och/eller filmer måste göra detta senast onsdag den 13 augusti om ni inte vill vänta på era beställningar tills mitten av september. Jag tänker ta en välbehövlig semester och är glad om ni håller igen med beställningar, bokning av träning, hundfrågor per mejl och allt vad det kan vara. Å andra sidan har säkert även ni roligare saker för er när jakten börjar än att sitta och mejla till mig…

 Att vara oförutsägbar och hålla käften kan löna sig…
Ett litet tips att fundera över kommer här… Under året som gått har jag haft några hundar här som gett sina ägare problem genom att då och då dra iväg på egna äventyr och kontakten med förarna har varit minst sagt dåligt. Visst en grundlydnad måste till och en självklarhet är också att försöka ta reda på vad hunden har för sig när den är på avvägar. En del jagar hårvilt och att fixa till det blir så klart det första steget. Men att göra som jag allt oftare gör med mina egna hundar har visat sig fungera långt bättre än vad jag egentligen har förstått. Vad jag gör är helt enkelt att hålla käften och var oförutsägbar. Alltså ge sjutton i att ropa på hundarna så snart jag inte har koll på dem när jag är ute på våra rastrundor till fots eller när jag kör fyrhjuling. När jag ser att hundarna väljer vägen eller stigen till vänster så går eller kör jag åt höger och så håller jag på. Hela tiden motsatt väg mot det hundarna väljer. Jag väntar heller inte på dem utan jag bara går eller kör… Precis på samma sätt har jag jobbat med några besvärliga rymmare till gästhundar och med väldigt gott resultat. Med andra ord klart värt att prova den tid på året detta låter sig göras.

Anders Hallgren är på gång…
Ny trevlig kontakt med Anders Hallgren och i augusti drar han igång med en grupp hundar. Det kommer att bli några träffar under hösten och vi har kommit överens om att jag ska medverka på någon av träffarna. Trevligt – och spännande ska det bli!

Jakter och prov
Till alla er som snart drar iväg till fjälls vill jag bara säga skitjakt på er och njut av era hundar, allt behöver inte vara så perfekt – det ska vara kul!

Många av er kommer också att starta på prov i höst och till er säger jag lycka till! Hoppas också ni får förmången att bli dömda av domare som både jagar, tränar hund, och startar på prov själva – det blir ofta en trevligare bedömning med sådana domare…

 Kursdeltagare och valpköpare
Ni glömmer väl inte att höra av er med några rader på mejl eller facebook och tala om hur det gått för er…

 

En kommentar till “Snart semesterstängt och om självständiga hundar…”

  1. Tony skriver:

    Till alla er som snart drar iväg till fjälls vill jag bara säga skitjakt på er och njut av era hundar, allt behöver inte vara så perfekt – det ska vara kul! Håller fulständigt med dig om det, för kul ska vi ha.

Lämna en kommentar