Träning på fågelsituationer…

NAL_0982Tiden bara springer iväg och om bara ett par dagar blir livet aningen tråkigare för våra hundar. Fram till 15 april har vi ju tillåtelse att träna på fågel i markerna och tränat har vi gjort. Öppna kurser med många deltagare har jag inte haft i år men desto fler privatlektioner där vi tränat både på lydnad och på fågelsituationer.  En sak är säkert – privatlektioner ger väldigt mycket för de ekipage som kommer och resultaten kommer ofta snabbt. Trevligt för mig och trevligt för mina gäster. Det är som vanligt eftergångar av fågel, trög avance och tjuvresning som är det allra vanligaste problemen. Lite rapporter om detta har jag skrivit om på Facebook…

Träning på fågel är nu som sagt slut för säsongen och först i mitten av augusti är det dags igen. Fram till dess är det klokt att jobba med lydnad och apportering – desto bättre lydnad vi har på hunden desto roligare blir det när jakt och provsäsongen börjar igen.

Under vår och sommar kommer jag att träna några valpar/unghundar, en eller kanske om allt går enligt plan, två egna settervalpar och en vorstehvalp som jag kommer att ha hos mig för träning några månader. Som vanligt kommer jag att filma en del av träningen och filmerna lägger jag ut bland på Facebook eller kanske några på YouTube.

Lämna en kommentar