Kurs och träning 2016

Vårkurs Fulltecknad

Förutsatt att tillräckligt intresse finns, från motiverade förare med motiverade hundar, blir det en vårkurs även 2016… En kurs på lördagar (fem lördagar ca tre timmar per tillfälle)  utspridda över våren fram till försommar med gott om tid att träna mellan varje kurstillfälle.

Preliminära dagar för vårkurs: 26 mars, 9 april, 7 maj, 28 maj och 11 juni

Privatlektioner

Privatlektioner för enskilda och mindre grupper kan bokas under hela året. Vår och sommar är det vanligtvis träning på lydnad och apportering på olika nivåer. Det är den här tiden på året du ska träna den lydnad som behövs för jakt och prov! ”RIOS” – lugn i flog och skott ska sitta när det är dags för fåglarna till hösten…

Den tid på året som det är tillåtet att träna på fågelsituationer finns möjlighet att träna på kontrollerade situationer med rapphöns för de unga och oerfarna hundarna.  För hundar som har den lydnad som krävs finns möjlighet att följa med ut på fälten och träna sök och reviering.

Vårträning i Skåne

Sedvanlig vårträning, sök och reviering,  hos Stefan Nilsson den 14 och 15 april. Det är Stefan som ansvarar för träningen, själv är jag med som deltagare men hjälper självklart till om det behövs.

Vad innebär privatlektioner
Privatlektion med en eller max fyra hundar är det absolut effektivaste sättet att träna. Du och hunden blir individer, inte en del av en grupp. För dig som bor inom rimligt håll och kommer ensam brukar det gå till så att vi,  när jag sett hur din hund är och på vilken nivå du och hunden står, tränar mellan en och två timmar. För en ung otränad hund räcker det ofta med en timma.  Därefter blir det hemläxa och du har möjlighet att komma tillbaka för ytterligare träning om det behövs och du trivs med mig som instruktör.

För er som har längre att åka håller vi på lite längre, kanske en halvdag uppdelat på flera pass. Du har också möjlighet att träna på egen hand mellan lektionerna. Det finns möjlighet att komma kvällen före träningen och övernatta i vårt kurstorp.

Mindre grupper
Bokning kan göras halvdag, heldag eller eventuellt även två dagar. Jag lägger upp träningen efter de hundar och de önskemål ni har.

Så bokar ni
Bokning gör ni  genom att skicka ett mejl med önskemål till anders@landins-hund-katt.se Berätta lite om din hund och vad du vill träna på och önskemål om tid. Kan du komma på vardagar ökar chanser att få plats.

Priser
För privatlektion med en förare och en hund
600 kr/tim. Träning på fågelsituationer 800 kr/tim.
Halvdag utan fågel 2000 kr, med fågel 3000 kr

Priser för grupp enligt överenskommelse

Vårkurs fem lördagar 2000 kr/ekipage

Boende 200 kr/person och natt

Läs detta innan du anmäler dig!