Kursstart

Strålande vinterväder och lite gott att fika…

Strålande vinterväder och lite gott att fika…

När kurserna startar är det vår för mig, oavsett vad meteorologerna säger, och om jag minns rätt är det 43 år sedan jag höll min första kurs, då inom SBK. Jag fick gå som hjälpinstruktör på ett par tre kurser innan jag anförtroddes en egen, och tur var säkert det, fler instruktörer borde börja så.
Att vi i år började redan den 14 och 15 februari var främst för att alla ska komma igång med apporteringen tidigt och på rätt sätt. Det har visat sig att det för vissa ekipage tar ett tag innan apporteringen sitter och en bra, grundläggande apportering är ett måste för att komma vidare med mer jaktmässig apportering, såsom spår och vattenarbete.

Duktiga människor och trevliga hundar

Rubriken säger det mesta om helgen och det är bara att konstatera att nivån höjs på hundar och förare för varje år. Varför kan man fråga sig och som den självgoda optimist jag är, vill jag tro att min bok och mina filer kanske bidragit till detta. Hur som helst, det var jättekul att ha er alla här på första träffen och jag ser fram mot vårens kursdagar med glädje!

Jag förstår precis vad du vill…

Jag förstår precis vad du vill…

Glädje ja, så förbaskat kul det var att se gården fyllas med hundar och hundfolk igen efter vintervilan och att marken var vit av snö och solen sken från en klarblå himmel gjorde inte saken sämre.
Breton och bracco italiano var representerade på kurserna, trevliga raser båda två. Kul att se och jobba med raser som inte är så vanliga i Sverige – ännu.

Beröm och åter beröm

Det vore olikt mig att inte anmärka på något och här kommer det. Förarna var bra på att ge beröm, till och med bättre än tidigare år, men ännu mer och lite snabbare och tydligare beröm vill jag se till nästa gång…

Kan du inte hitta på något roligare…

Kan du inte hitta på något roligare…

Breton, massor med energi i nätt format…

Breton, massor med energi i nätt format…

Lämna en kommentar