En ny medlem i klubben…

Magnus & Roffe

Magnus & Roffe

Årets privatlektioner har kommit igång på allvar och det är kul. En salig blandning av raser och åldrar och varje individ kräver sitt sätt att jobba. En del förare som kommer hit hävdar att de har en problemhund, men som de flesta vet så finns det betydligt fler problemförare än vad det finns problemhundar…

En hund som definitivt inte har några husseproblem är strävhåret Roffe från Skunckenbergs kennel. Roffe, sju månader, med husse Magnus Karlsson imponerade direkt. Roffe är Magnus första hund och med hjälp av filmer och bok och bra känsla för att läsa sin hund hade Magnus gjort ett jättejobb redan innan han kom hit. Stoppet, som brukar vara den stora stötestenen, var redan fixat och Magnus kunde snabbt kvala in i Landinarnas 10-klubb, ni vet den där lilla skaran, max 10 av 200 på ett år, som redan första gången de är här kan stoppa sina hundar för en uppspringande kanin.

Jodå, visst fanns det saker att förbättra och jobba på, det finns det alltid. Jag blir ändå inte förvånad om jag till hösten får ett mejl från Magnus med en rapport om det första priset på jaktprov – eller kanske den första fällda fågeln efter ett perfekt fågelarbete…

Etiketter: ,

Lämna en kommentar