Småfåglar, kaniner och Britta

Lite låg vill jag se valpen efter Nejkommandot...

Lite låg vill jag se valpen efter Nejkommandot...

Om Britta skrev jag senast att jag under träningen håller mig till mitt vanliga koncept, alltså som jag skriver i boken och som du kan se på valpfilmen. Men man ska ju hålla sig till sanningen så här måste jag redan nu redovisa en liten avvikelse.

Kaniner vart man vänder sig…
Det är alldeles uppenbart att kaninerna har haft en fin vinter och större delen av tiden tycks de ha tillbringat med att göra nya kaniner. Britta är ute på gården ensam då och då och för att inte riskera att hon ska bli en första rangens kaninhund har jag valt att göra kaninerna till ett förbud direkt, precis som jag gjort med hönsen. Ni som läst boken vet att jag normalt väntar jag med att presentera hundarna för kaniner eller harar en tid till och då som en test på Stannakommandot. Men jag har inte tänkt ha min pointer till kanin eller harjakt så jag ser det kanske snarare som en fördel att nu direkt göra kaninerna till förbjudet vilt.

 

Ignorera stånden för småfågel...

Ignorera stånden för småfågel...

Småfåglar

Eftersom jag redan så är i början av säsongen sett ett par hundar vars förare ställt till det med att mer eller mindre uppmuntra stånd och avance på småfåglar, sädesärlor, trastar med mera kan det vara på sin plats att komma med en liten varning – skit i detta! Det tillför inget som helst till dressyren och för vissa hundar kan det bli rejäla problem. Tjuvresning är ett av dem och det finns fler.

Ett bra tips är att Ignorera valpen/unghunden om den intresserar sig för småfåglar, har intresset redan eskalerat – se till att göra något åt det i tid.

Lämna en kommentar