Vorsteh och åter vorsteh

Trevliga korthår från Hasselkrogens kennel

Trevliga korthår från Hasselkrogens kennel

Det är sällan jag har en intensivkurs med enbart vorsteh men så var det den här helgen. Och visst är man lyckligt lottad som får betalt för att ha så kul som jag haft det under de här dagarna!

Många av förarna hade jobbat väldigt rätt med sina hundar innan de kom hit och för exempelvis apporteringen krävdes det för några enbart små justeringar i sättet att jobba för att gripandet skulle falla på plats. Att sedan se en hund som haft lite jobbigt med rävapporten med glad svans komma ut ur skogen med räven i ett stadigt grepp vara så klart en höjdare…

Trevliga hundar
Alla hundar som var här var helt klart trevliga individer som har alla möjligheter att bli fina jaktkompisar och fixa hem priser på jaktprov. Ett par av korthåren som var här kom från kennel Hasselkrogen, Erik Eriksson Vallentuna. Från samma kull hade jag också en hund på förra intensivkursen. Samtliga trevliga och lättjobbade hundar som hunnit långt i träningen. Att Erik tillhör de uppfödare som lägger ned jobb på sina valpköpare vittnade både hundarna och deras förare om.

Apporttävling på land och i vatten
Vad vore en kurs här utan apporttävling, den här gången körde vi två tävlingar en på land och en i vattnet – både nyttigt och kul. Prispengar fanns de också med i bilden. Som en minnesgode besökaren av den här sidan redan vet så blir det böter för dem som inte lyckas stoppa sin hund i kaninhägnet och bötesbeloppet går till vinnaren av apporttävlingen. Jag kanske inte ska avslöja beloppets storlek med tanke på skattmasen…

Vinnare
Ett grattis till vinnarna i apporteringstävlingarna som på land blev: Delat förstapris mellan Eva Björk med sitt strävhår Spot och Lennart Kareld med strävhåret Landinarnas Mats ”Aron”. Då måste också sägas att Eva hade ett rejält handikapp med sin rutinerade och något äldre hund. I Vattnet visade sig korthåret Kiera med förare Anita Sandberg oslagbar -Bra jobbat!

Sigge
Ni har säkert läst historien om Sigge tidigare, hunden som efter nästan ett år hos en ”proffsdressör” inte hade lärt sig någonting. Sigge, med sin ägare Lennart Gullberg, var också här i helgen. Mitt intryck av Sigge är i stort sett precis det samma som omdömet efter mentalbeskrivningen – Sigge är en helt normal bra och trevlig vorsteh. Möjligtvis med mitt personliga omdöme att Sigge är en relativt mjuk hund och en hund som man inte kan skynda på eller ta genvägare i dressyren med.  Med andra ord helt obegripligt för mig att någon efter så lång tids träning har misslyckats med dressyren.

Summering
Ett otroligt positivt gäng var det som var här, förare som verkligen ville jobba, både med sig själva och med sina hundar, helgen var till och med så kul att jag glömde bort att ta någon gruppbild på er som jag annars alltid brukar göra – tack till er alla för en härlig helg!!! Tack också till Peter Nilsson som ställde upp som hjälpinstruktör, alltid lika uppskattad av både mig och kursdeltagare!

6 kommentarer till “Vorsteh och åter vorsteh”

 1. Kalle Fridén skriver:

  Hej!

  Tack för en kanontrevlig helg och ett minne för livet. Kan inte vara mer nöjd. Mycket bra upplägg med mycket bra instruktörer, trevligt boende, sköna goa och glada kursdeltagare och så maten, ja den maten. Undrar som sagt vem som lagt ned mest jobb i helgen.

  Har en hund som sovit sen hon kom hem igår klockan 18.00 och nu är klockan 09.00 på morgonen.

  Är imponerad över hur ”enkelt” du gör det och hur självklart det blir när du visar. Något ”Vorsteh-sverige” borde ta åt sig.

 2. Eva Björk skriver:

  Hej!
  Tack för en jätte trevlig helg!Lika trevligt denna gång fast att jag fick bada i dammen….(hem o träna rapportering)
  Räven var ju höjdpunkten!
  Maten är som en 5 stjärnig lyxkrog!
  Tack alla som var med på kursen för en trevlig helg.

  Kram Eva o spot
  Kerstin med flatten hälsar

 3. Lennart Gullbrg skriver:

  Vill tacka för en mycket trevlig och lärorik helg, med många trevliga och duktiga hundförare med sina hundar.
  Ett stort tack till fru Landin som lagade en fantastisk mat under helgen.
  Jag hoppas kunna återkomma lite längre fram och få lite mer goda råd innan prov- och jaktsäsongen börjar.
  Hälsningar
  Lennart Gullberg med Sigge

 4. Gerd Nilsson skriver:

  Tack för en givande helg, alltid lika inspirerande att gå kurs hos dig. Övriga Vorsteh sverige borde lära sig.
  Hoppas att stoppet sitter i några år till och jag lovar att pensionera kopplet. Tack alla som bidrog med sitt goda humör.
  Gerd och Diesel

 5. Grymt kul och lärorikt…. Ett härligt gäng och lärare 🙂

  Eftersom kursen var så bra så kommer vi nästa vår med den nya valpen 🙂

  Mvh
  Anita Christopher och Kiera (http://kiera1.weebly.com)

 6. Carolina skriver:

  Nu har det gått en tid efter kursen, men jag kan ju bara hålla med alla andra. En otrolig kurs som jag aldrig kommer att glömma. Anders du är verkligen min stora idol och tack för boken, den är snart läst från första blad till sista =)

  Vill även tacka alla andra trevliga hundägare samt för den goda maten. En Kurs som har allt och som jag hoppas att ingen stående fågelhundsägare i hela Sverige missar.

  Hoppas vi ses snart igen =)

  Hälsningar Carolina & Yonna

Lämna en kommentar