Landinarnas Knutte var oslagbar…

En vinnare lämnar viltet

En vinnare lämnar viltet

Examen för fortsättningskursen blev en trevlig tillställning både för mig som instruktör och hoppas jag för deltagarna. Jämfört med gårdagen hade vi gjort det lite svårare med ejder som apportvilt för vattnet, längre avstånd för dirigeringen upp till bergsknallen och enbart vilt under det fria söket. Nåja, vädret var bättre i dag – torrt och med en hyfsad vind vilket säker underlättade det fria söket.

Strålande resultat
Flera av hundarna imponerade ordentligt på mig, hög intensitet i söket och bra fart in med viltet. Att Claes Håkanssons Maggan fortsatte jobba under det fria söket trots rapphönskontakt var en fröjd att se! Störningar i form av kaniner och fasaner utanför hägnet där det fira söket gjordes fixade de flesta hundarna utan större problem.

En eloge till samtliga förare
Bra hundar är så klart ett måste, men det spelar ingen roll hur bra hunden är om inte föraren är duktig. I dag fick jag se väldigt många förare som gjorde i stort sett allt rätt utifrån det sätt som hundarna jobbade på.

Snälla, snälla, snälla
På en hel del av årets kurser har jag då och då osökt kommit att tänka på den där låten ni vet, av Caroline af Ugglas. Förare som snällt ber sina hundar att komma eller att ta apporten… I dag slapp jag det – i dag fick jag se förare som krävde att hundarna skulle komma på hitkommandot, stanna på stoppkommandot, apportera på apportkommandot och så vidare – det är så man får resultat.

Grattis
Jättegrattis till Suzie Widerström med Landinarnas Knutte, ett oslagbart jobb! Ok, jag måste väl berätta, innan ryktet sprider sig – Knutte slog mitt resultat med Kickan från gårdagen med ett par minuter. Hmmm vad ska man skylla på… Lite trist bara, men också kul så klart, är det att Knutte är av vår egen uppfödning. Är det någon hund jag väldigt gärna skulle para en bra tik med så är det Knutte, hela K-kullen är suverän åtminstone efter vad jag sett hitintills.

På en hedrande andraplats med en tid som inte låg så långt efter Knuttes placerade sig Torun Brate med sin münster Ticka – mycket bra jobbat Torun. Tredjeplatsen fixade Stefan Ardhus också han med en münster.

Övriga hundar som fixade hem samtliga vilt var: Helena med weimaraner och Holger med sin münster från Toruns uppfödning – bra jobbat ni också.

Tack alla för en supertrevlig kurs!

4 kommentarer till “Landinarnas Knutte var oslagbar…”

 1. Torun Brate skriver:

  Tack för en mycket trevlig och lärorik kurs.

 2. Stefan Ardhus skriver:

  Instämmer med Torun. (Tror nog förrsten att Kickan fick smisk av en eller flera (yngre) münstrar också) Tack både Anders o Peter för bra kurs!!!

 3. Suzie Wideström skriver:

  Jag vill också tacka för en rolig och lärorik kurs. Trevliga kurskamrater och mycket bra ledare. Utan er hade vi aldrig kommit så här långt. Tack.

 4. Gunilla Schollin-Borg skriver:

  Tack för en mycket nyttig och trevlig kurs med helt suveräna ledare! Liza och jag har lärt oss massor. Vi hoppas på en fortsättning nästa år.

Lämna en kommentar