Västsvenskas prov på Almnäs

Kickan gjorde sin debut i elitklassen i går. Provet gick på Almnäs med riktigt stora fält av god Skåneklass där hundarna verkligen fick visa vad de gick för. Omväxlande marker med bland annat raps och bönor och gårdens natursköna läge alldeles intill Vättern gjorde inte det hela sämre. Fågeltillgången var fullt acceptabel och om någon tyckte det var lite fågel så rekommenderar jag nog att åka runt lite i landet på olika prov för att vidga vyerna.

Kort sagt var det ett trevligt prov som arrangörerna i Västsvenska har lagt ned många timmars jobb på och har all heder av.  En eloge vill jag också ge till domaren, Stefan Svensson som trots att sluttiden var satt till kl 17 höll på ytterligare en timma för att ge hundarna alla chanser på fågel.

Tendensen mot allt lydigare hundar på proven fortsätter, trevligt att se. Ett grattis till er alla som gjorde ett bra jobb med era hundar på fälten!

Jodå Kickan gjorde ett bra jobb hon också. Trots att hon fortfarande har ont av sin vattensvans och inte sprang riktigt som hon brukar räckte det till ett förstapris.

2 kommentarer till “Västsvenskas prov på Almnäs”

  1. Torun Brate skriver:

    Grattis till 1:a priset, inte helt oväntat…

  2. Suzie skriver:

    Grattis till Kickans förstapris.

Lämna en kommentar