Du låter settervalpen gå efter fågel ganska långt på DVD:n ?

Det beror helt på vilken hund jag jobbar med. Anni hade inte alls samma ”klipp” när hon skulle resa fågel de första gångerna som jag sett hon mina vorsteh eller hos min pointer Asco därför uppmuntrar jag henne och släpper jag henne lite längre än vad jag brukar göra. När jag sedan ser att hon reser med fart varje gång så börjar jag successivt korta in ”eftergångarna”. Det hör också till saken att jag, som jag säger i filmen, började tidigare än normalt med Anni och som jag också säger, detta gjorde jag helt enkelt för att kunna få med det innan filmen var klar och snön kommer. Men med facit i hand så blev det inte någon snö…

Min pointer Britta som du kan se i filmen Jakt med mina hundar släpper jag bara en meter eller två. Britta visade tidigt en härlig avance och kunde alltså stoppas betydligt snabbare – men beröm först och sedan stopp är ett måste!

Lämna en kommentar