Dålig avance, låst i fågelsituationer, treg reis..

En lång härlig semester har jag haft och nog är det skönt att få tid till att göra vad man vill. Men nu kliar det i kroppen att få komma igång med kurser och träning. Pelle som jag skrev om i förra inlägget var den första hunden för säsongen, nästa besökare var ett trevligt korthår från Norge där dålig avance var orsaken till besöket.

 Hundar med dålig eller ingen avance ser jag en hel del av varje år och hur vi löser det har jag skrivit så mycket om så det hoppar jag över nu. En enda sak bara – ska du vara säker på att kunna få till en riktigt bra avance på din hund så måste stoppet sitta. Utan ett fungerande stoppkommando lär det bli svårt att jobba vidare…

 Privatlektioner
Funderar du på att söka hjälp med din träning, grundlydnad, apportering, stopp eller vad det nu kan vara? I så fall är största chansen att få en tid från och med nu och fram till mitten på april. Efter detta börjar det mesta bli fulltecknat.

 Lite bilder av de senaste besökarna ser du här nere, så också ett litet klipp som visar hur en avance ska se ut. Det är Kickan som reser en tupp under januarijakten i Skåne – men skytten var inte riktigt med – vi nämner inga namn…

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Lämna en kommentar