Om feta och magra hundar…

Trots all skidåkning i vinter upptäckte jag för en tid sedan att mina fyrbenta vänner ökat midjemåttet klart över vad gränsen för det acceptabla. Att även mitt midjemått ökat har ju inte med saken att göra.  Vi har bra koll på hur mycket mat vi ger hundarna så viktökningen var oväntad. Vad vi missat var helt enkelt att trots ett likvärdigt fettinnehåll på det foder vi gav tidigare och Robur som vi nu ger till hundarna så är uppenbart smältbarheten på Robur ett snäpp bättre – åtminstone för våra hundar… Efter några veckors bantning med hjälp av 4 M metoden börjar äntligen midjemåttet komma ned till rätt nivå. Jodå, jag var inte sämre jag utan hängde med flocken med samma metod och även jag börjar komma i vårkondis. Om du inte känner till 4 M så står det för Mindre Mat Mer Motion och fungerar på både två och fyrbenta…

En varning för känsliga personer! Klicka inte på ”Läs mer” om du är ”äckelmagad”…

 Håll koll på hur mycket mat hundarna får
Våra hundar får nu knappt 6 dl per dag uppdelat på två gånger. Det får hyfsat med motion, åtminstone ett par mil per dag i bra tempo. Visst – hundar är som oss, de kräver olika mycket mat och hundar som tillbringar sin tid utomhus i hundgård gör slut på betydligt mer.  Men om du som vi har din hund inomhus och ger väldigt mycket mer foder och foder av en bra kvalitet bör du kanske kolla upp hur det står till med hunden och ta ett träckprov innan skiten ser ut som på bilden här nere… Avmaskning med Axilur hjälpte inte på den här hunden, masken var snart tillbaka – det krävdes ett annat medel och efter det så var masken borta och foderbehovet  minskade rejält och en  bättre päls var en bonus…

 

Lämna en kommentar