Brittiska och kontinentala fågelhundar i en härlig mix…

Eidskogs fuglehundklubb har varit här på träning, en mix av både brittiska och kontinentala hundar. Två svenska ekipage var med, ett strävhår och en münster. I rådande högsommarvärme var det onekligen skönt att ha nära till vatten och inte var det svårt att få både ett par gordonsettrar och en engelsk setter att uppskatta en simtur.

Deltagarna fick rösta…
Jag brukar försöka utse det ekipage som jag tycker har haft den bästa utvecklingen under helgen, men denna helg var det svårt. Många av förarna jobbade otroligt bra med sina hundar och många hade en lydnad långt över snittet redan när de kom hit, så jag kunde/ville helt enkelt inte vara ”domare.”  Jag överlät detta till deltagarna som fick skriva ned namnet på det ekipage de ansåg hade utvecklats mest under kursen och det visade sig bli Morten Moe med sitt strävhår – en härlig hund med rejäl jaktlust och definitivt ingen mjukis… Grattis Morten, bra jobbat. Grattis också alla ni andra – ni gjorde ett jättebra jobb och om alla bestämmer sig för att lyckas så lyckas ni!

Trevligt hade jag hela helgen och hoppas som vanligt att ekipagen som var här har fått ut en del av helgen som kan göra hundarna ännu bättre till höstens jakter och prov.

Att lära gamla hundar sitta…
Det är aldrig för sent med hundarna men nog hade jag som vanligt önskat att få hundarna hit lite tidigare – allt går så mycket lättare med unghunden än med  två, treåringar som fått en lite väl fri uppväxt…

2 kommentarer till “Brittiska och kontinentala fågelhundar i en härlig mix…”

 1. Monika Axelsson skriver:

  Hej Anders o Christin
  Tack för en helt underbar helg. E mycket besviken att jag inte kommit i kontakt med Dig innan jag skaffa min första jakthund Frisco. Med Din hjälp från start hade vi varit på en annan nivå e jag övertygad. Man vinner inget på att se bakåt så jag ser framåt blir en ny med en annan start. Synd bara att Frisco hamnade hos mig som nybörjare på jakt men han har det nog ganska bra i alla fall. Mkt tack för att Du delat med Dig av ALL DIN ENORMA KUNSKAP DEN SITTER FASTETSAD I HUVUDET

 2. Morten Moe skriver:

  Hei Anders
  Takker for en fin helg og at du har gitt meg svar på hvor vanskelig dette kan være. Jeg og Koda var på dressur dagen etter vi kom hjem fra deg og vi hadde en 2 timers økt uten koppel, sammen med 8 andre jakthunder, det gikk perfekt. Det er heller ingen problemer med det som skjer her i hverdagen, men du har en fin plass med alle de provokasjoner som er mulig, som gjør det ganske lett hjemme. Men en stor takk skal du ha, gleder meg til neste møte med deg.
  Morten og Koda.

Lämna en kommentar