Weimaraner med en härlig jaktlust…

Då och då får jag se weimaraner där det finns en hel del att önska när det gäller jaktlust. Har jag en kontinental stående fågelhund vill jag att det ska hända saker om jag till exempel behöver skicka den efter en skadeskjuten hare. Men att det också finns weimaraner med jaktlust fick jag minsann se i helgen! Samtliga hundar som var här sökte i full fart efter kaninerna i hägnet. Att sedan få se avancen när det fick tillåtelse att resa kaninerna de stod för var en fröjd för ögat…

Jodå – redan innan första dagen var slut fanns ett fungerande stoppkommando på samtliga hundar och på andra dagen var det snäppet bättre och några av hundarna stoppade spontant när kaninerna gav sig iväg. Nu ska både kaninerna och jag njuta av lite välförtjänt vila…

Tack till alla er som var här för en kul helg!!!

 

3 kommentarer till “Weimaraner med en härlig jaktlust…”

 1. Sigrid Agenäs skriver:

  Tack snälla Anders för en superbra träningshelg! Det var som vanligt väldigt lärorikt att se träningen och vi har en lista med sånt vi måste träna vidare på så vi står inte sysslolösa, skönt 🙂

 2. Micke skriver:

  Jag kan bara hålla med vad Sigrid har skrivit.
  Tack för en mycket nyttig helg, det behövs sånt här för att man ska bli riktigt påmind om vad som är mindre bra och vad man behöver träna mer på.
  Hälsa även till Christine, saknar maten!! 🙂

 3. Sara eriksson skriver:

  Better late then never:) Ett stort tack för en trevlig helg och alla tips och hjälp jag och Denja fick!
  MVH,Sara

Lämna en kommentar