Dirigering, bättre än uppflogsträning och om en bra grupp på Facebook…

Det har väl inte undgått någon av sidans besökare att jag lagt ned en hel del tid på att jobba med dirigering med Queen, min senaste flockmedlem. Kan inte låta bli att tänka tanken att om fler hundvänner verkligen insåg hur bra dirigeringsträning är skulle många fler få betydligt bättre hundar till jakten. Att jobba med dirigering ger så mycket mer än just att kunna styra hunden i apportsöket. När jag säger dirigeringsträning så menar jag inte i första hand vattenarbete – först ska allt fungera på land, då slipper jag bada när jag kommer till vattnet.

Jag vill nog påstå att den här träningen är väldigt mycket mer värd än den uppflogsträning som jag vet att många sysslar med så här års. Varför då? Ja det lovar jag återkomma till när jag uppdaterar sidan nästa gång till dess får ni nöja er med några bilder från senaste träningen i vår lilla onsdagsgrupp. Så himla kul vi har med våra kontinentala stående hundar den här tiden på året då vi samlas vid vackra sjöar, tränar, fikar, kollar på hundar och människor som badar…

Tuppen och Lillemor´s debattside om fuglehunder
På Facebook finns det massor av mer eller mindre bra saker och en hel del riktigt skräp också för den delen. För er som gillar hundar vill jag rekommendera en grupp. Tuppen och Lillemor´s debattside om fuglehunder. Gå gärna med i gruppen, läs och kom med egna inlägg. Där finns många hundmänniskor med lång erfarenhet som kommer med inlägg och till skillnad mot många andra grupper är denna gruppen befriande ren från ”tack och grattis och så bra min hund är…”. Visst, det finns så klart ett och annat inlägg av de som vill lära ut hur man dresserar en fågelhund utan att någonsin ha provat själv – men det är inte många och man behöver ju inte läsa det…

 

En kommentar till “Dirigering, bättre än uppflogsträning och om en bra grupp på Facebook…”

  1. Casimir Wrede skriver:

    Hej, Håller med Anders om detta med dirigering. Efter flera år på Fäviken Game Fair och Tullgarn Game Fair som jag har ansvarat för FävikenApporten tillika TullgarnsApporten, har jag med skräck noterat att vi med kontinentala hundar är väldigt dåliga på dirigering jämfört med Retriver-folket. Vad att göra? Jo det bästa sättet är att lära från dom som verkligen kan och jobbar mycket med detta. Kontakta en duktig Retriver-instruktör som kan allt om linjetag, närsök och allt annat som har med apportering att göra. Vi i svk östra gjorde det och det är en av de mest uppskattade kurserna vi har haft. Anders Niklason heter ”vår”instruktör och honom kan ni även möta på årets Fäviken Game Fair 27-29 juli då han berättar och instruerar om detta. Att säga att det bara fungerar på labbar m.fl. har jag sett att det är fel. Dessutom vet inte våra hundar att dom är Vorsteh, Münster eller Viszla eller Labbe.
    Ciao
    Casimir

Lämna en kommentar