God Jul

Önskar er alla en riktigt God Jul! Som det ser ut lär vi för en gångs skull få en vit Jul i hela landet vilket onekligen förhöjer julstämningen och underlättar för tomten att ta sig fram med släden. Har just varit ute en sväng med hundarna och fyllt på foderautomater för både fåglar och kaniner och sett till att även rådjur och övrigt vilt har lite att knapra på… Ställer nu in mig på Julfirande med familjen och mellan mat och firande ska jag se till att få färdigt vårens kursprogram.

Som de flesta vet lägger jag ut programmet direkt efter 12-slaget på nyårsafton. Nätet ofta är hårt belastat den tiden och om ni inte ser programmet när ni går in och kollar så lovar jag att det inte är mitt fel. Å andra sidan kan ni säkert ta det lugnt och fira nyår och kolla på morgonen…

Huldanytt
Vet att en del av er följer hur jag jobbar med pointern Hulda, som nu är tre och en halv månad. Nytt sedan sist är att jag nu börjat kräva ett ovillkorligt stopp när ”stannakommandot” kommer.  Jag håller mig inom tiometers hållet och skulle hon inte lyda så blir det tuffa följder för lilla Hulda. Nåja, lyder gör hon så det blir mest godis… Apportering har det inte blivit så mycket av, jag får väl skylla på kyla och mörker, det är betydligt trevligare att jobba när vårsolen tittar fram. Men hämtar apporten gör hon och släpper gör hon när hon kommer fram. Kan inte hålla mig utan ett mjukt ”nejkommando” kommer automatiskt när hon släpper… Gissar att jag snart kommer att lära henne hålla bara vädret blir lite trevligare. Jo – jag vet, det går alldeles utmärkt att träna inomhus också, men det känns inte som det är någon panik…

/ Anders L

En kommentar till “God Jul”

  1. Tommy Nilsen skriver:

    Hei Kristina og Anders
    Ha en riktig god jul og et godt nytt år.
    Tommy/Helene

Lämna en kommentar