Sommar och sol…

Lite svalka kan behövasDet har varit dåligt med uppdateringa av sidan men vem vill sitta vid datorn när vi har det väder vi har. Sol, 25 grader varmt, och inga knott eller annat elände som jag hört att vännerna i norr får kämpa med. Ett och annat inlägg har det i stället blivit på Facebook, lite lättare och snabbare än hemsidan. Det mesta jag skriver där handlar förstås om hundar, träning och jakt. Följ mig gärna där om du är intresserad.

Vädret underlätta också för alla mina rapphöns och fasaner, men likafullt ger fåglarna en massa jobb så här års. Belöningen kommer förhoppningsvis till hösten. Fina fåglar i bra kondition vill vi se i markerna. Extra kul är att vi i år låtit våra tamhöns kläcka fasanägg, ett drygt femtiotal fina fasaner är på väg ut i markerna. En rejäl bonus har det också varit att se att det finns vilda kullar av både fasan och rapphöns. Vilda fåglar kallar jag så klart de som är födda i marken…

Allt fullbokat
All träning är fullbokad fram till mitten av september och jag är glad att slippa förfrågningar fram till dess. Jättetrevlig med alla som vill komma hit men ibland blir det lite för mycket av det goda. Undantag är så klart mina valpköpare, så fullbokad är jag inte utan att det finns en stund att hjälpa en valpköpare i ”nöd”…

På min länksida finns kontaktuppgifter till kunniga tränare runt om i landet och ni som inte har varit inne där på ett tag kan nu se att listan är kompletterad med ytterligare ett namn, Anders Due kennel Kragborg. Och ett stalltips – de jag har på min länksida kan jag varmt rekommendera men alltför många vill tjäna pengar på att hålla kurser och det finns ”instruktörer” som är rena rama katastrofen. Med andra ord kolla upp om de som varit på kurs har fått fungerande hundar efter kursen – om inte håll er därifrån… För det är väl resultat man förväntar sig av en kurs?

R-kullen har flyttat hemifrån
Lugnet har lägrat sig igen, samtliga valpar har flyttat till sin nya flock. Det finns de som frågar om det inte är svårt att lämna ifrån sig valparna – nja, inte var det särskilt svårt inte. Som en av våra valpköpare, som också är uppfödare sa: sista veckan är man nästan beredd att sälja två till priset av en… Med andra ord en valpkull ger en jäkla massa jobb, åtminstone som vi har valparna. Vi och vi, måste erkänna att det är Christine som lägger ned det mesta jobbet. Kära hustrun är en fena på att sköta valpar och också fasankycklingar…

R-kullen är kanske den jämnaste kullen vi haft och också med otroligt harmoniska och goa valpar. Håller nu tummarna för att det fortsätter lika bra som det börjat. Riktigt trevliga valpköpare har vi fått till de små. Om de dessutom, förutom att vara trevliga, också har lite ”hund i kroppen” återstår att se. Redan ser jag med spänning fram mot första valpträffen… Som alla vet arv ca 25% resten är miljö. Den gamla sanningen att man får den hund man förtjänar brukar stämma ganska bra.

Kommentarer till hemsidan bland skräpposten
Skräppost till hemsidan kommer i massor, detta läggs automatiskt i en särskild mapp. Det har hänt att jag av misstag raderat kommentarer som borde ha kommit med på sidan. Du som skrivit en seriös kommentar och ser att den inte kommer med kan väl höra av dig med ett mejl så rättar jag till detta. Jag godkänner och tar med på sidan alla seriösa kommentarer!

Lämna en kommentar