Kastration av hanhund

Hundsport är säkert en tidning som de flesta som besöker min sida får i brevlådan. Så här brukar jag läsa den: Snabb bläddring förbi allt vad utställningsresultat heter, lite koll på vad Mickie Gustavsson och Ursula Wilby skriver, det brukar vara både lärorikt och kul. Ännu snabbare bläddring förbi vad Anders Hallgren skriver – jag blir bara ledsen när jag läser det och tänker på alla de hundägare som trott på vad han skriver och kommer för sent med sina hundar till mig, då deras små ögonstenar redan rivit ned något rådjur, trots att de fått hur många köttbullar som helst.

Under avdelningen Jakt och jakthundar kan det ganska ofta finnas något som får det att klicka till lite extra för att inte tala om på veterinärsidorna. Som nu i nummer 2, 2009, artikeln om Kastration av hanhund. Har ni inte läst den så leta fram tidningen och läs. Åtminstone jag hittade en hel del fakta som jag tidigare varit ovetande om.

En kommentar till “Kastration av hanhund”

  1. erik forsgren skriver:

    Måste utan att ha läst veterinärartikeln lämna en kommentar till det vanliga bruket att kastrera hanhundar på löpande band. Jag har min andra hanhund nu och finner ingen som helst anledning att kastrera honom. Att hundar blir friskare av kastreras som det påstås finns det föga belägg för. Att de skulle bli lättare att föra möjligen i synnerhet i löptider. Är hunden riktigt fostrad och dresserad ser jag ingen som helst anledning till snöpning. Både tikar och hanhundar löper risk att bli inkontinenta. Vidare blir de något loja och tröga och får matt päls. Med tiden blir de också feta och vad detta får för följd om det är en labrador kan man mycket väl tänka sig. Beivra kastrering som inte är motiverad av medicinska skäl!

Lämna en kommentar