Ett speciellt ögonblick

Att få fälla den första fågeln för sin unghund är lika speciellt varje gång. Den är gången var det Britta, min lilla pointertik, som i dag fick uppleva att få sin första fågel fälld. En ripa så klart, vi är ju till fjälls.

Britta måste dela med sig av äran till Kickan som var den som hittade kullen. När sedan kullen efter första situationen snällt behagade slå ned bara ett hundratal meter från oss var det dags att släppa Britta, som skötte sig med den äran. Söket på Britta är inte mycket att hurra för än så länge men man kanske inte ska begära så mycket av en sju månaders hund, inte ens om det är en pointer.  Första dagen var det i princip ett spanielsök jag fick se men så här på tredje dagen har det blivit lite trevligare, vi får väl se hur det utvecklas under hösten. Självklart blir det korta släpp med Britta, att låta en så ung hund gå för hårt kan lätt förstöra en bra hund för resten av livet.

Dåligt med fågel
Fågeltillgången är som väntat dålig, åtminstone i Klimpfjäll där jag är just nu.  Men vad gör väl det när solen skiner och man får gå på fjället och njuta av hundarnas arbete. Hundarna är jag helt klart nöjd med och fågel har jag fått fälla för alla mina vovvar och som jag sagt tidigare desto mindre med fågel desto större prestation av hundarna när väl fåglarna är funna.  

Bilder
Än så länge har jag gått upp på fjället och packningen vill jag minimera så kameran får stanna hemma. Om någon vecka är tanken att jag ska flyga ut och då kanske det kan bli en och annan bild…

3 kommentarer till “Ett speciellt ögonblick”

 1. Christina och Thomas skriver:

  GRATTIS!!

 2. Ardhus skriver:

  Grattis o fortsatt skitjakt!!

 3. Tommy och Helene skriver:

  Hej Anders
  Grattis før din debut på jakt med Britta. Kul att høra att det fungerar bra i fågelarbete, och det fick vi se nær vi træffades i Sæffle. Hon ær en duktig tjej, det har vi sett. Men så er ju en pointer, :) :) :).
  Vi hørs. Hilsen från Norge. Tommy och Helene

Lämna en kommentar