Björnmöte för Landinarnas Malte ”Morris”

Det kom ett mejl från familjen Gidlund i Örnsköldsvik som säger lite om vad som kan hända på skogsturerna norröver…

I dag strax efter lunch gick Morris och Magnus upp i skogen för att jaga fågel. Ganska snabbt kom de på några orrar men de var skygg och lyfte innan Morris hann fram så där blev det inge skottläge alls. Sen ett fint stånd av Morris på en tjäderhöna men som tidigare fåglar hann den lätta innan Magnus kom till skottläge.  Men de fortsatte uppför en höjd, precis då Magnus kom upp i öppningen hörde han Morris skälla/vråla – där trettio meter framför honom kommer en björn rusandes med Morris efter sig. Magnus berättade att pulsen steg med en sådan raketfart att det dunkade högt i pannan på honom. När han visslade på Morris vände han och kom direkt. Där stod husse med en puls i topphastighet, efter en klapp och lite beröm gav Morris sig iväg åt andra hållet och fortsatte söka fågel – precis som vanligt. En stund senare gick han på en ko med två kalvar och som med björnen kom han till husse direkt på signal.  Helt otroligt!  Tyvärr blev det ingen fågel fälld idag men husse är mycket lycklig i alla fall, eftersom Morris idag fått visa sina sidor under flera starka retningar.

Bra jobbat av och med en unghund…

Lämna en kommentar