Hur hårt ska jag ta i för att lära min valp nejkommandot och hur gör jag…

Ingen kan tala om för dig vad som krävs för att din valp ska lära sig vad ditt nejkommando betyder. Här måste jag hänvisa till vad jag skriver i boken.Generellt gäller dock att du måste känna dig fram, börja lite försiktigt, ser valpen glad ut och viftar på svansen efter en korrigering är det givetvis läge att öka på kraften. Du måste få en undergivenhetssignal från valpen ”titta vad jag är liten och snäll”. Att ta i för lite gång efter gång är inte bra – då blir det kamp och det vill vi inte ha.
Hur du korrigerar rent fysiskt spelar ingen större roll en liten smäll över nosen brukar fungera – du får helt enkelt anpassa det till den hund och den ras du har.

En sak att tänka på att svansen kan vifta även på en osäker valp som minst av allt är glad, det gäller alltså att du lär dig läsa din valp. Men en undergiven valp brukar inte vara så svår att känna igen…

I filmen Jakt med mina hundar visar jag hur det gick till när min lilla pointer Britt frå lära sig vad nej betyder…

Lämna en kommentar